DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettel: A Mercedes ismét elérhetetlen

Sebastian Vettel szerint a Mercedes versenyzői ismét elérhetetlennek bizonyultak az időmérő edzésen, és arra számít, hogy a versenyen a Williamsszel és a Red Bull-lal kell majd megküzdeniük.

Vettel elmondta, sokkal előrébb nem végezhetett volna az időmérőn, úgy tippelték, hogy a harmadik rajtkocka lehet elérhető számukra, végül azonban a negyedik pozícióval kell megelégednie, miután a két Mercedes mellett Valtteri Bottas is megelőzte őt a Williamsszel. „Érzéseink szerint a mai napon a harmadik rajthely lett volna a maximum, ehhez képest negyedikek vagyunk, ezzel együtt tudok élni. Holnapra még benne van egy dobogós helyezés.”

Sebastian Vettel



A Ferrari pilótája szerint a Williams vasárnap is megnehezítheti a dolgukat, azonban a Red Bull-lal is számolniuk kell: „Nehéz verseny lesz, és van néhány ellenfelünk. A Mercedes az utolsó edzésen nagyon erős volt, meglátjuk, holnap hogy mennek a dolgok. Reálisan nézve a futamon a Williams és a Red Bull lesz az ellenfelünk, a Mercedes nem tartozik ide” – mondta. 

A német versenyzőnek mindazonáltal nem volt problémamentes kvalifikációja, az autó ugyanis nem úgy működött az edzés kezdetén, ahogyan azt szerette volna. „Az időmérő elejétől kezdve nem sikerült kihozni a gumikból az optimális teljesítményt, de aztán a Q3-ban 6 tizedmásodperccel voltam gyorsabb, mint a Q2-ben. A köröm jó volt, de bíztam benne, hogy az utolsó nekifutásra még gyorsabb lehetek – természetesen a többiek is gyorsabbak lettek volna a második körben.”

A kérdésre, mi lett volna az eredmény a piros zászló nélkül, Vettel így válaszolt: „Nehéz megmondani. Elégedett voltam az első körömmel, de úgy gondolom, hogy még volt benne. Ám összességében nem volt egyszerű időmérő, kicsit többet szerettem volna menni, hogy jobb érzésem legyen az autóval kapcsolatban, mert eleinte nem volt megfelelő az egyensúly. Emellett nem akartunk túl sok abroncsot felhasználni, hogy legyen még a versenyre tartalékunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: