DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Meglepettség és megkönnyebbülés a Mercedesnél

A Mercedesnél nem számítottak arra, hogy az első két rajtkockát bezsebelhetik a Japán Nagydíj időmérő edzésén – azonban miután ez sikerült, úgy érzik, fellélegezhetnek.

Rosberg nagyon boldog, hogy megszerezte a pole pozíciót, és nem kell amiatt aggódniuk, hogy a Ferrari és a Red Bull utolérte őket: „Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült, mesés nap volt. Örülök, hogy csapatként is visszatértünk oda, ahol a helyünk van.” Az időmérő előtt csupán egyetlen óra állt a csapatok rendelkezésére ahhoz, hogy a harmadik szabadedzésen felkészüljenek a kvalifikációra. „Ez elég kevés, de mindenki számára ugyanaz volt a helyzet. Biztos vagyok benne, hogy a versenyen jó helyzetben leszünk, de el tudom képzelni, hogy lesz néhány meglepetés.”

 Rosberg, Hamilton



A német legyőzte csapattársát, Hamiltont, azonban a brit úgy gondolja, piros zászló nélkül jobb időt is elérhetett volna: „Soha nem fogjuk megtudni, hogy mi történhetett volna, ha tudok egy második kört teljesíteni, de ennek nincs jelentősége. A 11-es és az utolsó kanyarban veszítettem időt, Rosberg jól vezetett, de én is tudtam volna gyorsabb lenni. Ám mindenekelőtt annak örülök, hogy a Red Bull versenyzője jól van a baleset után.”

„Ez egy nagy megkönnyebbülés”  - nyilatkozta a jó eredményt követően a technikai igazgató, Paddy Lowe. „Valószínűleg sikerült visszatérnünk, és habár sokkal közelebb vannak hozzánk az ellenfeleink, remek munkát végeztünk ma, mindkét versenyző jó köröket teljesített. Úgy gondolom, jó pozícióban vagyunk. Toto Wolff egyetértett Lowe-val: „Visszatértünk Szingapúrból, és ez több mint amire számítottunk – anélkül, hogy arrogánsnak tűnnék.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: