DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 26. szerda
F1

Horner: Az én feladatom megoldást találni

Christian Horner csapatfőnök folyamatosan arra törekszik és azért dolgozik, hogy a Red Bull ne maradjon motorbeszállító nélkül, és részt vehessen a jövő évi F1-es világbajnokságban.

A Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz világosan közölte, készen állnak kiszállni a Formula-1-ből, ha nem találnak versenyképes motorbeszállítót a következő évre. Horner elárulta, az üzletember komolyan gondolta, amit mondott, azonban ő mindent megtesz azért, hogy ez ne történjen meg. „Dietrich Mateschitz nem sűrűn beszél, de amikor igen, akkor oda kell figyelni rá. Egy kissé kiábrándult az F1-ből, és nagyon következetes ezen kijelentését illetően. És az én feladatom, hogy megoldást találjak.”

 Bernie Ecclestone, Christian Horner



Habár a Red Bull megegyezett Bernie Ecclestone-nal, hogy 2020-ig a száguldó cirkuszban maradnak, Horner szerint valóban elképzelhető a kiszállás, mivel a Formula-1 már nem azt nyújtja számukra, mint régen. „Elkötelezettek vagyunk a Forma-1 iránt, sok munkaerővel, egy nagyon tehetséges csapattal bírunk, és minden tőlem telhetőt megteszek majd, hogy versenyképes motort találjunk a következő szezonra. De ahogyan Bernie Ecclestone sokszor mondja, a körülmények változnak, most pedig teljesen más körülmények vannak ahhoz képest, mint amikor megállapodtunk.”

„Az a célunk, hogy megoldást találjunk, néhány dolog rajtunk kívülálló, de minden erőfeszítésünkkel azon vagyunk, hogy a Red Bull Racing 2020-ig maradjon, és remélhetőleg tovább is. De van néhány kérdés, amelyre meg kell adni a választ.” Már köztudott, azonban még nem hivatalos, hogy az év végén a Renault és a Red Bull útjai elválnak – a felek egyelőre tárgyalnak a „szakításról”.

„Pozitív tárgyalásokat folytatunk a kulisszák mögött a Renault-val” – mondta Horner. „A Red Bull és a Renault helyzete is egyértelmű, remélhetőleg néhány napon belül véglegesítjük ezt. Minden más csak spekuláció, de vannak különböző tárgyalások.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: