DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Lauda: Vettel igazi mesterként vezetett

Niki Lauda szerint Sebastian Vettel akár komoly veszélyt is jelenthet a Mercedesre nézve, hiszen elég még egy, a szingapúrihoz hasonló verseny, és a német utolérheti őket.

A háromszoros világbajnok elmondta, sajnos nem sikerült rájönniük, hogy az előző versenyhétvégén mi okozta számukra a problémákat, azonban leginkább az frusztrálja őket, hogy ugyanekkor a Ferrari kiemelkedő teljesítményre volt képes. „Mindent megpróbáltunk, kísérleteztünk a beállításokkal, de sem a versenyzők, sem a mérnökök nem tudták megoldani a problémát. És ezzel egy időben olyan Ferrarit láthattunk, amely évek óta nem volt ilyen erős. Szingapúrt úgy hagytuk el, hogy nem igazán értettük meg, mi történhetett velünk, és ez az, ami leginkább aggaszt engem.”

 Niki Lauda



Lauda szerint a Ferrari és Vettel akár komoly veszélyt is jelenthet a csapat számára, így nem szabad félvállról venniük a vereséget. „Egy olyan versenyt teljesített Szingapúrban, amire csak az egészen nagy mesterek képesek” – dicsérte az osztrák legfőbb riválisukat. „Láttátok, hogy az első körben 3 másodperces előnyt autózott ki? És ahogy az új rajtokat csinálta? Sebnek két fontos tulajdonsága van, ami kevés pilótának adatik meg: esze és sebessége.”

„Még egy ilyen rossz futam, és a Ferrari ott lesz mögöttünk. Még hat verseny van, tehát van egy kis mozgástér, de nem szabad elveszítenünk a koncentrációt. A világbajnokság még nem dőlt el, de továbbra is azt gondolom, hogy a Mercedesnek van a legerősebb autója, szóval én optimista maradok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: