DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Button nem tudja, meddig tart a türelme

Jenson Button szerint „fájó” a McLaren szenvedését látni, pedig tisztában van vele, hogy a csapattagok mennyit dolgoznak azért, hogy az F1-es versenyhétvégéken jó eredményt érhessenek el.

Egyre biztosabb, hogy Button karrierje a 2016-os év végén befejeződik és visszavonul az F1-ből – a brit nyilatkozatai sem mutatnak biztató jeleket arra vonatkozóan, hogy másképp döntene. A McLaren hiába reménykedett abban, hogy a Szingapúri Nagydíjon pontszerző helyen végezhetnek a pilóták, végül kettős kieséssel zárták a versenyt. Button szerint nagyon szomorú így látni a csapatot, pedig tudja, hogy mennyit dolgoznak a siker érdekében.

 Jenson Button



„Úgy gondoltuk, hogy sokkal versenyképesebbek lehetünk, de nem így volt. Meg fogjuk vizsgálni, hogy mit csináltunk, hogy mit kellene tennünk és hogy hova juthatunk innen, majd a következő futamra kell koncentrálnunk. De igen, egy kicsit fájó ez az egész, és azt hiszem, az egész csapat számára. Fantasztikus munkát végeznek – Wokingban és Japánban is, soha nem állnak meg. Egyszerűen csak nem úgy fejlődünk, ahogy várnánk.”

A McLaren-pilóta elmondta, sajnálatos, hogy kieséssel végződött számukra az előző futam, ugyanis jobb eredményre számítottak. „Ez egy olyan verseny volt, ahol pontot szerezhettünk volna, de a Manor kivételével minden autó be tudott jutni a top 10-be egy kis szerencsével, szóval ez nem volt nagy cél.” A kérdésre, meddig tart még a türelme, Button így válaszolt: „Nem tudom, de nem vagyok egyedül, ez csapatmunka. Tudjuk, hogy most nem vagyunk elég jók, de tovább harcolunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: