DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Új célokat tűzött ki a Ferrari az idei évre

Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke a vasárnapi szingapúri győzelem után növelte elvárásait a szezon további részére vonatkozóan – Vettel az eddigi célokat máris teljesítette.

Sebastian Vettel idei harmadik győzelmét szerezte meg Szingapúrban, miután a szombati időmérő edzést követően a vasárnapi versenyt is megnyerte. A német pilóta a futam leintésekor olaszul köszönte meg a csapat rendkívüli munkáját – nemcsak Vettel hálás a Ferrarinak, de ez fordítva is így van: a vezetőség rendkívül büszke a négyszeres világbajnokra, és örülnek, hogy az idei évben ekkora előrelépést tudtak tenni.

 Sebastian Vettel



A csapatfőnök szerint Vettel fantasztikus munkát végzett a versenyen: „Nagyon elégedett vagyok, a kulcs Sebastian volt” – kezdte Arrivabene. „Egy nagyon erős csapatunk van, amely abszolút célratörő.” A szezon elején az olaszok vezetője kijelentette, három győzelmet vár el a Ferraritól, és úgy tűnik, ezt idő előtt teljesíteni is tudták, miután Vettel Malajziában, Magyarországon, majd Szingapúrban is győzelemre tudta vinni autóját.

Ezzel azonban nem elégszik meg a vezetőség, tovább motiválják a csapatot azzal, hogy újabb mérföldkövet tűztek ki maguk elé. „Öt győzelemre emeltem a célunkat” – folytatta Arrivabene. „Ez csak a történet kezdete. Megígérhetem, hogy ez a siker nem marad egyszeri, hanem egy hatalmas lépést jelent a csúcsra visszavezető utunk során.” Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke szintén elismerő szavakkal illette német versenyzőjüket: „Sebastian úgy vezetett, mint egy igazi győztes. Ez nagy diadal volt egy ilyen nehéz pályán.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: