DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Magnussen: Megtanultam, amit a többiek nem

Kevin Magnussen, a McLaren tartalékversenyzője úgy érzi, nem veszített azzal, hogy idén nem volt aktív pilóta, sőt véleménye szerint jobb versenyző vált belőle.

Magnussen idén nem kapott lehetőséget a McLarentől, hogy a teljes szezont végigversenyezze, azonban a kezdeti csalódás után a dán kitalálta, hogy akár profitálhat is ebből a helyzetből. „Habár határozottan frusztráló, hogy nem tudtam idén versenyezni, túltettem magam rajta, és megpróbáltam úgy tekinteni a helyzetre, mint egy képzési lehetőségre. Tény, hogy pokoli sokat tanultam.”

 Kevin Magnussen



A fiatal pilóta elmondta, nagyon boldog, hogy olyan mérnökökkel dolgozhatott együtt, mint például Andrea Stella: „Intenzíven együtt dolgoztam a McLaren mérnökeivel Wokingban és a versenyeken is, és sokkal jobban bele tudtam merülni ebbe a munkába, mint egy pilóta. A mérnököknek versenyzői szemmel tudtam véleményt mondani Fernando és Jenson adatairól. Minden versenyhétvégén riportokat készítettem, és szinte minden technikai jelentéshez hozzájárultam.”

„Szóval, habár szándékosan nem választottam volna azt, hogy ne versenyezzek idén, tulajdonképpen ez jobb versenyzővé tett engem. Jelentősen növelte a tudásomat néhány igazán fontos technikai területen, mint például a vezetéstechnikai elemzés, autófejlesztés és a beállítások. Ezek az extra képességek mindig hasznosak lesznek számomra mostantól, akárhol versenyzek majd.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: