DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 28. kedd
F1

Massát nem hagyja hidegen Alonso sorsa

Felipe Massa szerint volt csapattársa, Fernando Alonso egyáltalán nem boldog a McLarennél, ennek pedig egyszerűen az az oka, hogy nem tud a korábbi eredményeihez hasonlót produkálni.

Massa és Alonso korábban a Ferrarinál csapattársakként versenyeztek együtt, azonban már mindkettőjüket más autóban láthatjuk. Míg a brazil jól járt a váltással, addig a spanyol a mezőny végén próbálja a lehető legtöbbet kihozni a McLaren versenygépéből. A Williams pilótája szerint rossz látni, hogy a kétszeres világbajnok a korábban elért eredményei után most nem képes hasonló teljesítményt mutatni.

 Felipe Massa



„Biztos vagyok benne, hogy nem boldog most. Arról az érzésről beszélek, ami akkor van benned, amikor lecsukod a sisakrostélyt. Ha arra gondolok, hogy mit ért már el a karrierje során, akkor egyszerűen nem hagyja hidegen az embert az, hogy most így látjuk őt. De Isten tudja, hogy mit csinál: ha valami jót vagy rosszat ad neked, annak mindig oka van” – nyilatkozta Massa, aki úgy gondolja, neki szerencséje volt a csapatváltással.

A brazil idén már kétszer állhatott dobogóra, valamint jelenleg a világbajnoki tabella negyedik helyét foglalja el volt csapata, a Ferrari két versenyzője között – előtte Sebastian Vettel, mögötte pedig Kimi Räikkönen áll a listán. „Szerencsém volt, hogy jó csapathoz tudtam igazolni, és az időpont is ideális volt. A Williamsnek volt egy szerződése a Mercedesszel a motorokról, majd megérkezett a Martini. Sikerült felzárkóznunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: