DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
F1

Lotus: Ne higgyenek a pletykáknak!

A gárda helyettes csapatvezetője, Federico Gastaldi szerint igenis ott lesznek a tengerentúli F1-es versenyeken, annak ellenére, hogy a Renault még nem jelentette be a csapat visszavásárlását.

A minap pont maga Gastaldi volt az, aki kihangsúlyozta, mennyire szüksége van a Lotusnak a Renaultra ebben a szűk esztendőben, hiszen szeptember 18-án bíróság előtt kell bebizonyítaniuk igazukat a beszállítókkal kapcsolatos „harcban”, de a közelmúltban Charles Pic is csatába szállt a saját érdekeit védve, amely miatt több napig nem engedték útnak a gárda felszerelését Monzába. A Lotus vezérigazgatója, Matthew Carter megerősítette, hogy rendelkeznek annyi anyagi forrással, hogy kihúzzák a szezon végéig, de ennek ellenére is felröppennek azok a pletykák, hogy nehéz lesz az eljutás már akár Szingapúrba és Japánba is.



„Azt mondják, hogy ami nem öl meg, az megerősít” - idézte Gastaldit az Autosport. „Meg tudom erősíteni, hogy a csapat nagyon is él, igaz, nagyon fárasztó a munkánk ebben a szezonban! A dolgok nagyon keményen alakultak, mi pedig néha szó szerint is elsajátítottuk a japánok „épp a legjobbkor”-filozófiáját. Mindez szükséges volt, de folytatjuk tovább a magunk harcát. Hiszünk a csapatban, hiszünk a Forma-1-ben, és bízunk benne, hogy ki fogunk tartani a szezon végéig. Nem szabad hinni a negatív pletykáknak.”

Gastaldi azt is megerősítette, hogy az anyagi nehézségek ellenére is minden rendben működik Enstone-ban. „Mindent kézben tartunk, igaz, hogy lefelé tartunk, de nem akarjuk mindig ezt az utat járni. Azt elmondhatom, hogy messze vagyunk attól, hogy fürödjünk a pénzben - mint például néhány riválisunk -, de azt tettük, ami szükséges volt ahhoz, hogy a csapat fenn tudjon maradni a továbbiakban is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: