DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 20. hétfő
F1

A Manor csak 2016-ban áll elő új autóval

A Mercedesszel is tárgyalásban lévő Manor sportigazgatója, Graeme Lowdon sokkal jobbnak látja ezt a döntést - lehet, hogy a dinningtoni F1-es csapatnál valamit, amit mi nem?

Ami egy F1-es autó építését illeti, biztosan, de könnyen lehet, hogy a Manor azért csak a következő szezonra fog vadonatúj autót építeni, mert kivárásra játszanak - azaz bíznak abban, hogy az új modellt már teljesen a Mercedes motorja köré sikerül építeniük. A gárda az idei szezont késve, és csak a 2014-es autó átalakított változatával tudta elkezdeni, abban reménykedve, hogy az évad során új autóval rukkolhatnak elő, azonban ahogyan közeledett a szezon vége, és a soron következő tengerentúli versenyek, a csapat stratégiát váltott.



„Az év elején az volt a célunk, hogy a szezon során komoly fejlesztéseket eszközölünk majd az autón és az erőforráson is” - nyilatkozta Graeme Lowdon az Autosportnak. „De ahogyan haladtunk előre, és egyre több embert tudtunk megszerezni, ez egyre kevésbé lett megvalósítható. Mindenki biztos abban, hogyha végre bevetjük az új autót, az komoly előrelépést jelent majd. Terveink szerint ez már csak jövőre fog megtörténni. Most már tengerentúli versenyek következnek, az előállítás és a szállítás így igen nehézkes lett volna.”

A kisebb csapatoknak a szezon korai szakaszában gyakrabban van esélyük pontszerzésre, de Lowdon tisztázta: nem kívánják megzavarni a felkészülésüket ideiglenes sikerek érdekében. „Néhány csapatnak ez sikerült, de ha megzavarjuk a felkészülésünket valami új előállításával, milyen jutalmat kaphatunk érte? Sokkal hasznosabb, ha a szokásos módon fejlesztjük az autót, minthogy valami nagyobb és újabb dolgot mutatnánk be.”

Ennek ellenére kisebb módosítások még idén is fognak érkezni a Manor autójára, noha ezek már a következő év szellemében készültek. „Szingapúrba és Japánba is viszünk új elemeket. Nagyon sok fejlesztés az új autón is bevethető lesz, így nem kerül plusz időbe a kivitelezése. Ezek az újítások nem fognak minket megzavarni a 2016-os terveinket illetően, és mindenképp folytatni fogjuk az új elemek bevetését” - tette hozzá Lowdon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: