DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel megemlékezett Stefan Bellofról

A négyszeres világbajnok úgy véli, hogy minden német versenyző ismeri az egykori F1-es pilótát, noha még meg sem született, amikor Bellof 1985. szeptember 1-én életét vesztette Spa-Francorchamps-ban.

Az a bizonyos őszi nap fekete betűvel vonult be a német autósport történetébe, ugyanis Bellof volt az ország legújabb Forma-1-es reménysége, sőt - ahogyan Vettel rávilágított - abban bíztak, hogy ő lesz majd hazájuk első világbajnoka. A sportág jelenlegi legsikeresebb német pilótája azt mondta, hogy minden, fejét versenyzésre adó honfitársa tudja, ki volt Stefan Bellof. Vettel korábban is bebizonyította, hogy rajong a Forma-1 története iránt, de nem a könyvekből hallott először a gießeni sportautó-világbajnokról.



„Kiskoromban sokat meséltek róla, és Oppenrodban volt egy gokartpálya, ahol minden versenyt az ő tiszteletére rendeztek” - idézte Vettelt a Motorsport-Total.com a ma „Motorsport Arena Stefan Bellof”-ként ismert létesítménnyel kapcsolatban. „Egy pilóta számára megtiszteltetés volt részt venni ezen az eseményen, és még nagyobb, ha meg is tudta nyerni azt. Nem titok, hogy nagyon nagy tehetségként ismerték őt, és többen úgy vélekedtek róla, hogy ő lesz Németország első Forma-1-es világbajnoka. Sajnos azonban a halál még fiatalon elragadta őt.”

A gokartversenyre visszatérve Vettel azonban elmondta, hogy soha nem nyert még Oppenrodban, de kora nem akadályozza meg abban, hogy ezt az álmát megvalósítsa. „Talán egyszer, ha véget ér a karrierem a Forma-1-ben, majd beleugrok egy gokartba és megpróbálom” - tette hozzá a Ferrari pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: