DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel értetlenül áll a Rosberg-eset előtt

Sebastian Vettel szerint mindenképpen alaposan ki kell vizsgálni Rosberg defektjének okát, mivel a többi csapatnál nem merültek fel az abronccsal kapcsolatos problémák.

Vettel számára jól alakult az első edzésnap Belgiumban, habár a Mercedesek délelőtt és délután is domináltak a spái versenypályán. A német az első tréningen az ötödik, a másodikon pedig a tizedik pozícióban zárt, ám úgy gondolja, összességében nincs oka panaszra. „Egészen rendben ment a mai nap. Voltak kisebb megszakítások, ez pedig mindig egy kicsit kizökkent minket, de ez mindenki számára ugyanolyan volt. Tulajdonképpen teljesítettük a programunkat, ugyan egy kicsit gyorsabbak szerettünk volna lenni, de holnap még javulhatunk.”

 Sebastian Vettel



Nico Rosberg jobb hátsó abroncsa hirtelen robbant szét a második edzés során, ami nem csupán a Mercedes-versenyzőt, de a csapat tagjait és Vettelt is sokkolta. A német kíváncsi, mi történt honfitársa gumijával, és biztos benne, hogy az esti találkozón megvitatják majd az esetet. „Mi magunk is azt kérdezzük, mi történt Rosberggel? Később még találkozunk majd a megbeszélésen, biztosan téma lesz ott is. A Ferrarinál nem voltak gumiproblémák, szóval úgy tűnt, Nico számára ez hirtelen jött, így ki kell deríteni, hogy mi történhetett.”

A Pirelli már vizsgálatot kezdett annak érdekében, hogy megtudják, mi okozta az abroncs defektjét, azonban a paddockban olyan találgatások kaptak szárnyra, amelyek szerint a gumigyártó rosszul választott keveréket a Belga Nagydíj hétvégéjére, ezen vélemények szerint ugyanis a lágyak nem megfelelőek erre az aszfaltcsíkra. Vettel szerint ezek alaptalan vádak: „Nem gondolom így, végül is nem a sivatagban vagyunk! Nem tudom pontosan, mi történt Nico autójával, szóval erre még várnunk kell.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: