DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Nem kell a GP2-es bajnok a Manornak

Az utánpótlás-sorozat korábbi legjobbja tartalékpilótaként csatlakozott az F1-es csapathoz, kétségtelenül versenyzői ülés reményében. A Manor azonban nem számol vele ilyen téren: „ő csak egy tartalékos.”

Talán a svájci Fabio Leimer az a versenyző, akinek legnehezebben alakult pályafutása a GP2 megnyerése után: 2013-as bajnoki címét követően másfél évig nem tudott a Formula-1-be jutni, mígnem végre a sereghajtó Manor leigazolta tartalékosként, alighanem csinos szponzori támogatással együtt. Leimer a Magyar Nagydíj szabadedzésén még az autóba is beülhetett.

Mivel Roberto Merhi év elején csak átmeneti megoldásként érkezett az istállóhoz, a 26 éves tesztpilóta igyekszik bizonyítani, hogy megszerezhesse a spanyol helyét az alakulatban. John Booth csapatfőnök azonban a nyilvánosság előtt tette egyértelművé: nem számolnak az ambiciózus svájcival.



„Pillanatnyilag ő csak egy tartalékos. Fabio igazából remek munkát végzett, hiszen október óta nem ült autóban, leszámítva azokat az elektromosokat, de igazán nem lehet őket autónak nevezni. Mesés munkát végzett, valószínűleg hamarosan adunk neki még egy esélyt” – mondta az F1i.com-nak Booth, fitymálóan megemlítve a Formula-E-t, amelynek londoni szezonzáróján állt rajthoz Leimer.

A csapatvezető kitért arra is, miért nyújt meggyőzőbb teljesítményt mostanában Merhi Will Stevensnél, aki dominált a csapaton belül szezon elején. „Úgy gondolom, hogy a pályák jobban kedveztek Robertónak. Az év kezdetén Roberto szörnyen kezelte a gumikat, nagyon hamar tönkretette őket, aztán tanult” – magyarázta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: