DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Kik vezetnek Ecclestone álomcsapatában?

Az F1 hivatalos oldalának kérésére a sportág ura összeállította álomcsapatát, két világbajnok versenyzővel, kétes hírnevű csapatfőnökkel és egy „saját” autóval.

A formula1.com új sorozatot indított, amelyben a sportág neves figuráit kérik meg, állítsák össze álomcsapataikat. Elsőként az F1 első embere, Bernie Ecclestone került sorra, aki tagadhatatlanul szubjektíven, érzelmi indíttatással alkotta meg a magáét.

Sokan Fernando Alonsót tartják a jelenlegi Formula-1-es mezőny legjobbjának, választásával Ecclestone is bejegyezte nevét ebbe a táborba. Csapattársának talán Lewis Hamiltont vagy Sebastian Vettelt várhatnánk, de nem csupán aktív pilóták közül lehet választani, Ecclestone pedig egy meglepő névvel állt elő: a tragikus sorsú osztrák Jochen Rindttel, a sorozat egyetlen posztumusz világbajnokával 1970-ből. Rindt menedzsere Bernie Ecclestone volt, az ő oldalán kezdte egyre feljebb ívelő pályafutását a Formula-1 paddockjában.



Az oldal kérésére Ecclestone csapatfőnököt is választott, méghozzá a megosztó Flavio Briatore személyében, aki a 84 éves brit üzletember személyes barátja. Ecclestone évtizedekkel ezelőtt maga is F1-es csapatvezető volt, Rindt halála után a Brabham istálló tulajdonosaként tért vissza a királykategóriába. A csapat Nelson Piquet-vel 1981-ben világbajnoki címet nyert. Ecclestone a győztes autót, a BT49-et választotta Alonso és Rindt játékszeréül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: