DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Új vezetőt kapott az Ausztrál Nagydíj

A naptár egyik legnépszerűbb F1-es versenyét évek óta Melbourne-ben rendezik, nem csak a szezonnyitó jellege miatt - most Ron Walker utódján a sor, hogy folytatódjon a tendencia.

Ron Walker 23 éven keresztül nem csak az adelaide-i és a melbourne-i F1-es futamokat igazgatta, hanem a philip island-i MotoGP-versenyeket is, 2016-ban viszont új arc fogja irányítani a száguldó cirkusz éves vendégszereplését az Albert Parkban. John Harden 2006-ban csatlakozott az Australian Grand Prix Corporation bizottságához, 2007 óta pedig Walker helyetteseként végezte a munkáját. A 2006-os Nemzetközösségi Játékokon vezérigazgatói posztot töltött be, és ugyanebben a pozícióban dolgozott az idei krikett-világkupán is.



„Ez a kinevezés nagy megtiszteltetés számomra, és izgatott vagyok az előttem álló kihívás miatt, hogy olyan alapokra építhetek, amit Ron és a csapata ért el az elmúlt években” – idézte Hardent a Crash.net. „Szerencsésnek tartom magam, hogy részese lehettem számtalan világeseménynek. Az a véleményem, hogy Melbourne a világ sportfővárosa, és azt szeretném, hogy a pole pozícióban is maradjon. Emellett szeretnék gratulálni Ronnak 23 éves munkájáért, és hogy a Forma-1-es, valamint a motoros Ausztrál Nagydíjat az ország legnagyobb sporteseményeivé tette.”

„Közreműködése példátlan volt Victoria állam sporteseményeiben, lelkesedése és hajthatatlansága elengedhetetlen volt Melbourne és Victoria képének formálásában. Megtiszteltetés volt mellette dolgozni” – mondta Harden. Victoria állam miniszerelnöke, Daniel Andrews – aki megerősítette Harden érkezését –, hozzátette: „John Hardennek komoly múltja van az állam legnagyobb sporteseményeinek szervezésében. Vezetése és szakértelme felbecsülhetetlen lesz számunkra. Ron Walker a sportvilág legsikeresebb eseményei közé emelte az Ausztrál Nagydíjat – nagyon fog hiányozni nekünk, és soha nem felejtjük el, amit Victoriáért tett.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: