DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Hamilton: Elviszem magammal Jules-t mindvégig

A kétszeres F1-es bajnok azt kívánja, bár jobban ismerte volna Bianchit, de egyúttal ígéretet is tett, hogy soha nem fogja elfelejteni elhunyt társát, s az ő emlékére is küzdeni fog a továbbiakban.

A péntek este elhunyt Jules Bianchit szülővárosában, Nizzában helyezték örök nyugalomra számos egykori és jelenlegi versenyző jelenlétében. A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton is ott volt a szertartáson, s bár saját bevallása szerint nem ismerte túl közelről az elhunyt versenyzőt, így is nagyon megrázta őt Bianchi halála. Így a Mercedes futam előtti hivatalos sajtóanyagában ezúttal nem is az előtte álló versenyre koncentrált, hanem elhunyt társáról emlékezett meg:

„Búcsút venni Jules-től hihetetlenül nehéz volt mindannyiunk számára. Én a magam részéről azt kívánom, hogy bárcsak jobban ismertem volna őt. De az alapján, amit tudok, egy melegszívű, nagylelkű ember volt, aki fényes jövő előtt áll” – olvasható a kétszeres világbajnok szerda délelőtt kibocsátott közleményében.

hamilton_temetesen



„Sportágunk előtt most nehéz út áll, hiszen ismét kiderült, mennyire veszélyes, amit csinálunk, s hogy tiszteletben kell tartanunk ezeket a veszélyeket, nem feledkezhetünk meg róluk egyetlen alkalommal sem, amikor autóba ülünk. Nagy fejlődést értünk el a biztonság terén, s tudom, hogy az FIA tovább fog menni ezen az úton előre, hogy még biztonságosabbá tegyük a sportágat.”

Hamilton végül ígéretet tett, hogy soha nem fogja elfelejteni elvesztett társát, s az ő emlékére is küzdeni fog egyik kedvenc futamán, a Magyar Nagydíjon, s azt követően is: „Elviszem Jules-t magammal az imáimban, nem csupán a következő versenyre, hanem mindvégig. Tudom, hogy azt akarná, hogy olyan keményen versenyezzünk, ahogyan ő, ezért így is fogok tenni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: