DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Ricciardo is készül a Bajnokok Tornájára

A korábbi félelmek ellenére már két aktív F1-es pilóta is jelezte részvételét a novemberi Bajnokok Tornájára - az ausztrál pilóta honfitársa, az ötszörös motoros világbajnok Mick Doohan is ott lesz Londonban.

Szépen lassan gyűlnek a nagy nevek a 2015-ös Bajnokok Tornájának nevezési listáján: a tavalyi győztes David Coulthard után a skandináv csapatot alkotó sportautó- és ralilegendák, Tom Kristensen és Petter Solberg, majd a Forma-1 négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel is jelezte részvételét a november 20-21-i, londoni megmérettetésen. Év elején még attól lehetett tartani, hogy a szerencsétlen időpont (az F1-es Brazil és Abu Dhabi Nagydíj közötti hétvégén rendezik) miatt aktív F1-esek nem fogják tiszteletüket tenni az Olimpiai Stadionban, de most Vettel után tavalyi red bullos csapattársa, Daniel Ricciardo is elfogadta a meghívást.



Az autósport nagyjai mellett azonban a motoros világ egyik legendája is ott lesz a Bajnokok Tornáján: Mick Doohan 1994 és 1998 között zsinórban ötször hódította el az 500 köbcentis kategória világbajnoki címét. Daniel Ricciardo először lesz ott a versenyen, és nagyon örül neki, hogy honfitársával együtt képviselhetik Ausztráliát. „Megtiszteltetésnek érzem, hogy meghívtak a Bajnokok Tornájára, és nagyon várom már, hogy versenyezzek az Olimpiai Stadion korlátai között” – idézte őt az Autosport.

„Nagyon más lesz ahhoz képest, mint amihez a Forma-1-ben vagyok szokva, de alig várom, hogy kipróbáljam az ott lévő számtalan autót. Úgy néz ki, hogy kemény kihívás lesz, de készen állok mindenre. Szintén nagyon különleges érzés, hogy a hazámat képviselhetem, olyasvalakinek a társaságában, mint Mick Doohan. A ’legenda’ szót már rongyosra használták a sportban, de Mick az, aki tényleg megérdemli ezt a jelzőt. Hihetetlen, amit elért, és ahogy láttam, négy keréken is igen versenyképes tud lenni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: