DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

„Nem engedhetjük, hogy ez újra megtörténjen”

Bernie Ecclestone is megszólalt Jules Bianchi halálával kapcsolatban, mindenekelőtt azt szögezve le, hogy az F1 nem engedheti meg magának, hogy még egyszer elveszítsen egy versenyzőt.

„Nagyon szomorúan hallottam a hírt, egy roppant tehetséges versenyzőt és egy igazán kedves embert veszítettünk el. Nem engedhetjük, hogy ez újra előforduljon. Ami Jules-lel történt, az nagyon-nagyon balszerencsés eset volt. Persze a Formula-1 veszélyes, de mindig mindent megtettünk a versenyzők biztonságáért. Az emberek nem azért mennek ki a pályára, hogy baleseteket lássanak, azért mennek oda, hogy jó versenyeket lássanak” – mondta az F1 első embere.

bianchi_eccl



A francia motorsport szövetség, az FFSA elnöke, Nicolas Deschaux úgy nyilatkozott, hogy a versenyző halálával nagy űrt hagyott maga után. „Roppantul elkeserít a dolog, hiszen egy nagyon szerethető személyiség volt, akit mindenki kedvelt a paddockban. Az FFSA nagyon közel állt hozzá, remek kapcsolatunk volt. Tizenöt éves korában vettük szárnyaink alá, mindig számíthattunk rá.”

„Az élet szeretete, az egyszerűség, a kedvesség megtestesülése volt, de amint a pályára gördült, nagy harcossá vált, s folyamatosan azért küzdött, hogy felülmúlja önmagát” – folytatta Deschaux. „Ő volt a tökéletes nagykövet az FFSA számára, közös értékeinkre tanította a fiatalokat a számos edzőtáborban és programban, melyekben részt vett. Romain Grosjeannal, Charles Pickel és Jean-Eric Vergne-nyel együtt ő segített abban, hogy Franciaország visszakerüljön az F1 térképére. Tiszta tehetség volt, aki a sportág élcsapatai felé tartott. Halála hatalmas űrt hagy maga után.”

Bianchiról a motorsport világán kívül is sokan megemlékeztek, így többek közt az angol labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya, David Beckham is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: