DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Ferrari: Ég veled, Jules!

Versenyzői akadémiájának első növendékétől volt kénytelen búcsút venni a Ferrari, miután Jules Bianchi tegnap este belehalt a tavalyi suzukai F1-es futamon elszenvedett sérüléseibe.

A Ferrari Versenyzői Akadémiájának fiatal versenyzője elvesztette a túlélésért vívott harcot

„Jules a végsőkig harcolt, ahogy mindig, de ma ez a küzdelem véget ért.” E szavakkal jelentette be Jules Bianchi családja, hogy a Ferrari Versenyzői Akadémiájának fiatal pilótája, aki egy Marussia volánjánál a 2014. október 5-ei Japán Nagydíjon katasztrofális balesetet szenvedett, és sosem épült fel, eltávozott. Jules-t a nizzai Központi Egyetemi Kórházban kezelték, mígnem a múlt éjszaka során elhunyt.

A Ferrarinál mindenki és ágaskodó ló minden rajongója szeretné kifejezni szívből jövő részvétét Jules családjának, különösképp szüleinek, Philippe-nek és Christine-nek, valamint testvéreinek, Tomnak Mélanie-nek.

Ég veled, Jules!

bianchi_ferrari_



A Ferrari nem sokkal később röviden összefoglalta az elhunyt versenyző pályafutását:

Jules, a sebesség az ereiben

Jules Lucien André Bianchi elvesztette a túlélésért vívott harcot. 1989. augusztus 3-án született Nizzában, a sebesség az ereiben volt. Mauro Bianchi versenyző unokája, illetve Luciano „Lucien” Bianchi másodunokaöccse volt, aki 1968-ban megnyerte a Le Mans-i 24 órás versenyt, és 17 Formula-1-es nagydíjon állt rajthoz választott hazája, Belgium színeiben.

A tehetséges francia lett a Ferrari Versenyzői Akadémiájának első pilótája 2010-ben, miután az előző esztendőben megnyerte az F3-as Európa-bajnoki címet, nem kevesebb mint kilenc futamgyőzelemmel. Gokarttal kezdett versenyezni, majd 2007-ben már együléses autót vezetett. Az Akadémia tagjaként először a GP2-ben szerepelt, ahol tíz dobogót és egy győzelmet szerzett, aztán pedig a WSR 3.5-ös kategóriájában, ahol háromszor nyert, egyszer lett második és ötször harmadik.

Jules 2012-ben a Force India tartalékversenyzője lett, a következő évben pedig a Marussia színeiben bemutatkozhatott a Formula-1-ben is. 2014-ben ő szerezte a csapat első, és mindeddig egyetlen pontjait, egy lenyűgöző kilencedik hellyel a Monacói Nagydíjon, azon a pályán, mely az összes többinél jobban kiemeli egy versenyző tehetségét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: