DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 20. hétfő
F1

Bottas: a WIlliamsszel nem valószínű a vb-cím

A finn pilóta nagy tiszteletet tanúsít jelenlegi F1-es csapata iránt, azonban úgy véli, hogy ha vb-címért akar harcolni, akkor a Mercedes és a Ferrari jobb opciót nyújtana számára.

A Williams idén mérsékeltebben teljesít a Mercedesnél, mint tavaly, Valtteri Bottas ázsiója azonban semmit sem csökkent a 2014-es remeklés óta. A finn pilóta pletykák szerint a Ferrari első számú kiszemeltje Kimi Raikkönen helyére a 2016-os szezonra, ami a világbajnoki csatát illetően remek lépés lenne – annak ellenére, hogy korábban úgy vélekedett, a Williams a három legesélyesebb csapat között van, akik sikeresek lehetnek a következő években.



„A Williams sokszoros világbajnok, és többször is elmondtam, hogy nem látok okot arra, miért ne ismétlődhetne ez meg ismét. Az viszont tény, hogy jelenleg elég nehéz ezt a célt elérni” – nyilatkozta Bottas az F1i.com-nak. „Ahogy mindenki tudja, több csapatnak is nagyobb a költségvetése, mint a miénk. A Mercedes dominál, és a Ferrari is előttünk jár kicsivel, így nem könnyű a helyzetünk ebben a pillanatban, de azt sem mondom, hogy lehetetlen lenne.”

A finn hozzátette, hogy nem fogja elmulasztani a lehetőséget, ha megfelelő irányba tudja elmozdítani karrierjét. „A Forma-1-ben gyorsan változnak a dolgok, és adódik előtted egy lehetőség, néha ki kell használnod. Persze nem árt tudni, hogy jó időben vagy-e és jó helyen. Bárhol voltam a múltban, és bárhol is legyek, mindig azt tartom szem előtt, hogy fejlesszem az autót, és hogy segítsek a csapatnak. Számomra nem jelent különbséget, hogy egy, három, vagy tíz évig vagyok egy csapatnál, mindig a legjobb eredményt akarom elérni” – mondta Bottas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: