DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

A Pirelli a biztonságért és magáért aggódik

Az olasz gyártó hajlik a javaslatra, amely szabad gumiválasztást engedélyezne az F1 csapatainak, ugyanakkor aggályai is vannak. Valószínűleg kompromisszumos megoldás valósul majd meg.

A Formula-1 által követendő irányvonalat kijelölő Stratégiai Csoport egyik javaslata a versenyek színesebbé tételére az, hogy ne a gumiszállító határozza meg, mely két keveréket lehessen egy-egy nagydíjon használni, hanem maguk az istállók élhessenek a keverék kiválasztásának jogával a teljes palettáról. A Pirelli – amely a Michelinnel verseng, hogy 2017-ben is beszállító maradjon – hajlik a javaslatra, de a résztvevők biztonságáért és saját megítéléséért aggódik.



„Egészen biztosan szükség van néhány korlátozás bevezetésére, annak elkerülésére, hogy bizonyos döntések hatást gyakoroljanak a biztonságra vagy a Pirelli imázsára. Meg lehet találni a középutat, amely lehetővé tenne bizonyos rugalmasságot, ugyanakkor nem kockáztatná semmi a biztonságot és a cég imázsát” – idézi a crash.net a Pirellit.

A Pirelli kiemelte, célja, hogy érdekes versenyekhez járuljon hozzá. Ugyanakkor nem ez az egyedüli lehetőség a változásra. „Olyan sok különböző javaslat van, hogy nagyon nehéz őket külön-külön kommentálni. Mi azt mondjuk, hogy egyre közelebb kerülünk egy olyan javaslathoz, mely bizonyos szintű változatosságot biztosítana, amely megfelel a végcélnak, ugyanakkor a korábban említett korlátozásokkal, ezáltal pedig nem kockáztatná semmi a biztonságot, sem imázsunkat” – utaltak arra, hogy a gumiválasztás szabadabbá válhat, mint idén, a csapatok azonban valószínűleg mégsem választhatnak majd minden létező keverék közül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: