DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

A DTM-bajnokot nem hozta lázba a Formula-1

Marco Wittmann a közelmúltban a Toro Rosso F1-es autóját tesztelte jutalomként, ennek ellenére – részben a fizetős rendszer miatt – továbbra is a német bajnokság marad elsődleges számára.

A 25 éves német pilóta tavaly fölényesen nyerte meg hazai túraautó-bajnokságát a BMW számára, amely jutalomként teljesítette Wittmann régi álmát: Formula-1-es autót tesztelhetett, a Toro Rosso modelljét. A jutalom beváltására elég sokáig kellett várnia, az idei júniusi szezon közbeni tesztig a Red Bull Ringen.

A szorgalmas versenyző 158 kört tett meg a pályán, legjobb ideje negyedik helyezést ért, a királykategória azonban a meggyőző bemutatkozás ellenére sem hozta lázba – pedig a szuperlicenszpontok módosítása már lehetővé teszi, hogy valaki a DTM-ből érkezhessen az F1-be.



„Valójában boldog vagyok, hogy a DTM-ben lehetek a BMW-vel. Ez egy nagyszerű család, élvezem, hogy ott vezethetek. Be kell vallanom, sohasem gondolkodtam a Formula-1-ről. A jelenlegi helyzetben, az anyagi problémákkal, az F1-ben sok versenyző pénzt hoz azért, hogy vezethessen. Nem gondolom, hogy ez egy nagyszerű dolog lenne a motorsportban. Valójában nem is igazán gondolkodtam el róla. Egyszerűen boldog vagyok, hogy a DTM-ben lehetek” – fogalmazott Wittmann.

A német pilóta megjegyezte, szerinte könnyebb a DTM-ből az F1-re váltani – mint Paul di Resta tette –, mint az F1-ből DTM-be lépni, ahogy Timo Glock járt el. „Úgy gondolom, nehezebb jó kört a DTM-es autóban összerakni. Különösen, amikor a mezőny ennyire együtt van. Timo és én csapattársak voltunk első DTM-es évünkben, és azt mondta, aki a Formula-1-ből érkezik, mindig túl akarja erőltetni az autót. Ezért talán nehezebb megváltoztatni a vezetési stílusunkat, mint mikor a kategóriaváltás a másik irányba történik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: