DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Újabb lépés az F1 elleni uniós vizsgálat felé

A Force India gyárában járt nemrég az az uniós képviselő, akit régóta aggaszt a sportág működése – a silverstone-i székhelyű csapat kezdeményezheti a Formula-1 elleni vizsgálatot.

Egyre valószínűbbnek látszik, hogy az Európai Bizottság vizsgálatot fog indítani a Formula-1- működését illetően. A múlt hónapban derült ki, hogy a Stratégiai Csoport működését és a bevételek elosztását aggályosnak tartják egyes kisebb csapatok – feltételezhetően a Lotusról, a Sauberről és a Force Indiáról van szó –, ám csak akkor vizsgálhatja bizottság ezt a kérdést, ha formális panaszt nyújtanak be.

euf1



A brit Annaliese Dodds állhat a vizsgálat élére, aki nemrég a Force India silverstone-i főhadiszállására is ellátogatott – a feltételezések szerint a csapat második embere, Bob Fernley kezdeményezhette a vizsgálatot. Látogatását követően Dodds, aki egyébként épp azon a környéken él, ahol a Caterham és a Marussia működött, így nyilatkozott a sajtónak:

„A Marussia és a Caterham összeomlása óta komolyan aggódom amiatt, ahogy a dolgok működnek a Formula-1-ben” – mondta Dodds, aki bevallása szerint már többször szóba hozta a Brüsszelben is ezt a problémáz. „Az illetékesek egyértelművé tették, hogy semmit nem tehetnek, amíg a csapatok nem nyújtanak be hivatalos panaszt. Szóval ha az istállók úgy érzik, hogy ez a helyes út, akkor meg kell tenniük ezt a lépést.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: