DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 21. kedd
F1

Eddie Jordan, a falu bolondja

A néhai Jordan istálló alapítója néhány napja úgy nyilatkozott, hogy az „arrogáns” Ron Dennisnek talán el kellene hagynia a McLaren vezetői székét. Ezután Dennis sem takargatta saját véleményét...

Nem fogta vissza magát Ron Dennis, amikor a Sky Sports F1 kamerái előtt megkérdezték, hogy mit szól Eddie Jordan azon kijelentéséhez, miszerint a McLaren nehézségeihez hozzájárul a McLaren arrogáns csapatvezetése, s ezen példának okáért úgy lehetne változtatni, ha a keménykezű vezető távozna a csapat éléről.

„Úgy tekintek a Formula-1-re, mint egy családra, a családok pedig falvakban laknak. És minden faluban van egy falu bolondja. Ő pontosan megfelelő erre a szerepre” – mondta Ron Dennis a Skynak, s a dologban külön pikantériát jelent, hogy a kritizált Jordan a rivális brit csatorna, a BBC F1-es szakértője.

eddiejordan_funny

Dennis valami ilyesmire gondolt?


Dennis ezt követően azért magáról a csapatról is beszélt, mely továbbra sincs könnyű helyzetben: „A karosszéria folyamatosan fejlődik, a motorpartnerünkkel viszont problémáink vannak, akik a megbízhatósággal és a teljesítménnyel is küzdenek... Néha előrefelé mozdulunk, néha hátrafelé, de a lényeg, hogy kezdjünk valamit a megbízhatósággal” – mondta Dennis, majd hozzátette:

„A Honda hatalmas erőforrásokkal rendelkezik, amit rá is fordít erre a projektre. Persze folyamatosan egyeztetünk velük a dolgokról, és természetesen nekik sem tetszik ez a helyzet. Hogy nekünk fáj-e? Hát persze, de ezt a fájdalmat arra kell használnunk, hogy motiváljuk magunkat. Ez egy kihívás, de a jobb fajtából, hiszen a Hondához hasonló gyár támogatása nélkül szerintem nem nyerhetjük meg a bajnokságot. Ezért kell elviselnünk ezt a fájdalmat, hogy végül eljutassunk oda, ahova szeretnénk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: