DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Horner: Nem fognak kirúgni a Red Bulltól

Egyes pletykák szerint az F1-es csapat tulajdonosa, Dietrich Mateschitz lecserélné az istálló csapatfőnökét. Christian Horner állítja, ennek a szóbeszédnek nincs valóságalapja.

A néhai négyszeres egyéni és konstruktőri bajnokcsapat eddig egyetlen versenyen tudott a legjobb ötbe férni, legutóbb Ausztriában, hazai pályán egyetlen pontig jutottak. A Red Bull vezetősége rendszerint a Renault-motor gyengeségét és megbízhatatlanságát okolta az eredménytelenségért, ám most felmerült, hogy a többször is kiszállásról beszélő Dietrich Mateschitz, az energiaitalos birodalom tulajdonosa az istállón belül keres bűnbakot, és lecseréli Christian Horner csapatfőnököt. Lehetséges utód neve is felmerült a korábban Toro Rossóban érdekelt ex-F1-es, Gerhard Berger személyében.



Horner azonban állítja, maradni fog a csapat kötelékében. „Hosszú távú szerződésem van az istállóval. A helyzet nehéz, de szombat este én és Dietrich együtt vacsoráztunk, és továbbra is nagyon jól kijövünk. Tudjuk, hogy vannak problémáink, de dolgoznunk kell a megoldásukon, én pedig azért vagyok itt, hogy elvégezzem ezt a munkát” – nyilatkozta a csapatvezető a The Telegraph lapnak.

Mateschitz távozásról szóló nyilatkozatai kapcsán Horner korábban megjegyezte, érdemes komolyan venni a nagyfőnök szavait. „Ő nem túl gyakran szólal meg nyilvánosan, amit pedig mond, nem kell értelmezni, mivel mindig kimondja, mit gondol. Kockázat a Formula-1 számára, ha valaki, mint Dietrich, elkezd kiszeretni belőle. Aggodalomra ad okot, hiszen szükség van arra, hogy a hozzá hasonló emberek elkötelezettek legyenek. Egy multinacionális cége van, amely nem a Formula-1 miatt létezik. Ha a befektetései nem térülnek meg, vagy nem kap elég publicitást, akkor felmerülnek benne bizonyos kérdések.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: