DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Toro Rossót tesztelhet a 2014-es DTM-bajnok

Marco Wittmann az Osztrák Nagydíj után életében először vezethet F1-es autót - a BMW és a Red Bull kapcsolatának köszönhetően a faenzaiak a szerdai tesztnapon próbálják ki a német pilótát.

A Német Túraautó Bajnokság 2014-es elsőségét fölényesen elhódító pilóta régi álma válik valóra azzal, hogy Forma-1-es autót teszteljen. A lehetőséget a Toro Rossótól kapja meg tavalyi bajnoki címéért, méghozzá a Red Bull és a BMW „kiváló kapcsolatának köszönhetően”. Wittmann tavaly novemberben, Imolában már majdnem kézhez kaphatta a faenzaiak 2012-es autóját, de azt a gyakorlást elnapolták a rossz időjárás miatt. Most bármilyen idő lesz, egy napra az övé az STR10-es, a kedden tesztelő Max Verstappen után veszi át szerdán a stafétát.



„Fantasztikus, hogy a BMW és a Red Bull lehetőséget ad nekem erre a tesztre” – idézte Wittmannt az Autosport. Egy álom válik valóra ezzel, hiszen gyerekként mindig Forma-1-es autót akartam vezetni. A BMW DTM-autójában lefutott számtalan verseny után izgatott vagyok, hogy ismét a kezeim közé kaphatok egy együléses versenyautót. Mindezek mellett a nagy végsebességek, a késői fékezés, a gyorsulás, és a magasabb nehézségi erők miatt is várom a tesztet” – nyilatkozta az F3 Euroszériában korábban kétszer év végi másodikként végző versenyző.

A csapatok teljes tesztfelállása:

Mercedes
Kedd: Nico Rosberg; Szerda: Pascal Wehrlein

Ferrari
Kedd: Antonio Fuoco; Szerda: Esteban Gutierrez

Red Bull
Kedd: Daniel Ricciardo; Szerda: Pierre Gasly

Williams
Kedd: Susie Wolff; Szerda: Valtteri Bottas

McLaren
Kedd: Fernando Alonso Szerda: Stoffel Vandoorne

Lotus
Kedd: Romain Grosjean; Szerda: Jolyon Palmer

Force India
Kedd: Pascal Wehrlein; Szerda: Esteban Ocon

Toro Rosso
Kedd: Max Verstappen; Szerda: Marco Wittmann

Sauber
Kedd: Raffaele Marciello; Szerda: Felipe Nasr

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: