DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Horner: A főnök nem a levegőbe beszél

Mármint Dietrich Mateschitz, a Red Bull csapatának tulajdonosa, aki nemrég azt mondta, akár ki is szállhatnak az F1-ből - Horner azonban reméli, hogy nem így lesz.

A Red Bull-birodalom tulajdonosa, Dietrich Mateschitz a minap kíméletlen kritikát intézett a Renault felé, mondván, csapata csak az idejét vesztegeti a franciákkal. Tény, hogy a korábban őket négy konstruktőri és négy egyéni világbajnoki címhez segítő gárda nem a legfényesebb napjait éli, de ez az időszak könnyen lehet, hogy alapjaiban rengeti meg a Milton Keynes-i alakulat jövőjét.



„Dietrich nem sűrűn beszél nyíltan, ezért ilyenkor hallgatni kell rá” – idézte Christian Hornert a Motorsport.com. „Csak hangot adott a véleményének, de a lehető leghatározottabban mondom, hogy nagyon frusztrált a helyzet miatt.” Amikor arról kérdezték a Red Bull csapatfőnökét, hogy munkaadója a kiszállás mellett fog-e dönteni, így válaszolt: „Nem vagyok abban a helyzetben, hogy erre választ tudjak adni. Dietrich az elnök, a tulajdonos, arra kell figyelni, amit ő mond. Remélem nem fog megtörténni, a Forma-1 érdeke, hogy a Red Bull a sportágban maradjon.”

Horner hozzátette, hogy a Renault legutóbbi fejlesztései kulcsfontosságúak lesznek a Red Bull reményeinek feltámasztásában. „Nem mindig egy valamin múlik a dolog, mondjuk a Mercedeshez képest a hátrányunk 20%-ban függ a karosszériától és 80%-ban a motortól. A leggyorsabb út a fejlődéshez a nagyobb teljesítmény elérése. Viry (Chatillon, a Renault F1-es motorgyártó-részlege – a szerk) keményen dolgozik, de az a baj, hogy ezek a problémák túl sok időt emésztenek fel. Nyilvánvaló, hogy türelmetlenek vagyunk, de úgy gondolom, hogy a következő két hétben olyan eredmények látnak majd napvilágot, melyek kulcsfontosságúak lesznek a jövőnk szempontjából.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: