DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Kubica régi barátja, Alonso mellé állt

Az elmúlt napokban McLaren ügyvezetője, valamint a korábbi F1-es Robert Kubica is kiállt Fernando Alonso mellett, aki szemmel láthatólag egyre nehezebben tűri a sikertelenséget.

Robert Kubica azon kevés versenyző egyike volt, akivel Fernando Alonso szoros barátságot kötött a Formula-1 berkein belül, ami azóta sem szakadt meg, hogy a lengyel balesete miatt kénytelen volt maga mögött hagyni a száguldó cirkuszt. Miközben Alonso szemmel láthatólag egyre türelmetlenebbé válik az eredmények elmaradása miatt, a Skynak nyilatkozva a lengyel kifejtette, hogy teljes mértékben megérti és támogatja a döntést, mely a spanyol jelenlegi sanyarú helyzetéhez vezetett: a McLarenhez igazolást.

„Minden embernek új és új kihívásokra van szüksége, s ez különösképp igaz a versenyzőkre. Amikor Fernando a Ferrarihoz igazolt, mindenki, beleértve magamat is, azt várta tőle, hogy bajnoki címeket szerez majd. Ám nem így alakult, szóval új tervekre, új útra volt szüksége. Most nagy kihívás áll előtte, de annál nagyobb lesz az elégedettség, amikor végül sikerül elérni a célt. Amit tett, kockázatos, ám az egyik legerősebb, ha nem a legerősebb versenyző, aki az elmúlt években az F1-ben szerepelt.”

alonso_arc_nagy



Nem ez volt az egyetlen Alonsóval szimpatizáló nyilatkozat a napokban: Jonathan Neale, a McLaren ügyvezetője a Mirror hasábjain állt ki a csapat versenyzője mellett, aki Kanadában kissé „kiakadt” a csapatrádióban...

„Fernando nagyszerű. Olyan, mint egy dinamit, és ha meg akarja mondani az őszintét, meg is engedjük neki. Abban hiszek, hogy a dolgokat nem a mérsékelt emberek viszik előre, akkor viszont miért várnám el a versenyzőktől, hogy azok legyenek?”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: