DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

A Renault és a csapatok - „De ki a gyilkos?”

Köztudott, hogy a Renault egy F1-es csapat megvásárlását fontolgatja, de ez a sztori leginkább már egy krimisorozathoz hasonlít, amelynek minden részében csavarnak egyet a történeten.

A héten már a Manorról beszéltek, mint a Renault potenciális jelöltje. A gond csak az, hogy az ezt megelőző hetekben a Toro Rosso, a Force India és a Lotus is a gyanúsítottak között volt, a megoldáshoz pedig azóta sem kerültünk közelebb - a Renault képviselői egyre többet mozgolódnak a paddock kulcsfigurái között, és egyelőre csak az tűnik biztosnak, hogy a franciák befejezetlen ügyként tekintenek az F1-re.

Total-involved-in-Renaults-Lotus-buyout



A legfrissebb hírek szerint azonban ismét a Lotus került a célkeresztbe, és annak ellenére, hogy a csapat éppen az idei évtől váltott a Renault-ról a Mercedes motorjaira, a spanyol Marca szerint még mindig ők a cég elsőszámú kiszemeltjei. Ez persze érthető is, hiszen 2001 és 2011 között az enstone-i istálló funkcionált gyári csapatukként.

Lapértesülések szerint a Renault üzemanyagpartnere, a Total lenne a vásárlás egyik fő befektetője, amely cég továbbra is partnere a Lotusnak, tehát látszólag minden építőelem a helyén van, kivéve a Lotus vezetőségének nyilatkozatait.

A csapat vezérigazgatója, Matthew Carter továbbra is badarságnak tartja az eladásról szóló híreket. „Az utolsó információ, amit a médiában hallottam, az az volt, hogy május végéig eladjuk a csapatot. Azonban még mindig itt vagyunk, és az istálló továbbra is a régi. Erről ennyit tudok mondani” - élcelődött Carter azon a híren, amely szerint a Lotus 2017-től válna ismét Renault-vá.

„A részvényesek továbbra is azt mondták nekem, hogy a cég nem eladó. Talán korábban nyilatkoztam valami olyat a sajtónak, hogy megfelelő árért minden eladó, de hangsúlyozom, hogy a Mercedes-Benzzel hosszú távú szerződést kötöttünk, és ami minket illet, ezen az úton fogunk haladni tovább.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: