DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

A Lotus még a Red Bullt is elérhetőnek tartja

A minimális cél az idei F1-es szezon végére az ötödik hely a Lotus számára, de mivel úgy érzik, hogy többnyire a negyedik legjobb autó az övék, akár a Red Bullt is elérhetőnek tartják...

A tavalyi szezonhoz képest már most jelentősen előrelépett a Lotus csapata, hiszen a negyedik futamra túlszárnyalták a 2014-ben megszerzett pontmennyiséget. Jelenleg a 6-8. helyen birkózik az istálló a Toro Rossóval és a Force Indiával, annak ellenére, hogy előbbiek a vitathatatlanul gyengébb Renault-motort használják, utóbbiak technikai lemaradása pedig igen nagy. A erőviszonyokat tekintve nem is meglepő tehát, hogy a Lotus jóval magasabbra tör a szezon hátralévő kétharmadában...

Matthew Carter vezérigazgató az F1 Show-ban úgy nyilatkozott, hogy akár a negyedik pozíció is meglehet az istállónak, a cél pedig az ötödik hely – utóbbi jelen állás szerint a Sauber, előbbi a Red Bull befogását jelentené. „Tavaly nagyon nehéz szezonunk volt, így jelenleg az ötödik hely a célunk, a bajnokság állását tekintve szerintem ezen a helyen kell lennünk” – mondta, majd így folytatta:

lotus_monac



„Kissé frusztrált a csapat, mivel év elején több pontot kellett volna szereznünk, mint amennyit sikerült, de továbbra is azt gondolom, hogy az ötödik hely elérhető a számunkra, sőt talán még a negyedik is, hiszen az elmúlt futamokon a miénk volt a negyedik leggyorsabb autó. Monacóban talán nem így volt, de a megelőző pár futamon igen. Remélhetőleg legalább az ötödik helyet megszerezzük” – mondta Carter, aki arról sem feledkezett meg, hogy kinek köszönhetik az előrelépést:

„Nagyrészt a Mercedes erőforrásán múlt a dolog. A 2013-as szezon végén, az új szabályok bevezetése előtt sok embert veszítettünk, a tavalyi szezon jórészt az újraszervezésről szólt. Amikor megérkeztem a tavalyi szezon kezdetén, az év nagy részét a technikai részleg és az aerofejlesztés újraszervezésével töltöttük. Nagyon korán átváltottunk az E23 fejlesztésére, az év ezen szakaszában, mint a mostani, már ezzel a koncepcióval foglalkoztunk.”

„Már azt is tudtuk ekkorra, hogy a Mercedesszel fogunk dolgozni, szóval valóban rengeteg fejlesztőmunka van az új autóban, ami jól látható is. A versenyzők sokkal jobban érzik magukat, a tapadás, a stabilitás, minden jobb lett a tavalyinál.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: