DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Visszatért a Ferrari kirúgott szakembere

A Spanyol Nagydíjon még arról szóltak a hírek, hogy belső botrány alakulhat ki a Ferrari háza táján, Massimo Rivola sportigazgatót ugyanis felfüggesztette, más források szerint menesztette a csapat. Monacóban már ismét a Scuderiával látták.

Olasz források szerint ráadásul nem is csak egy, hanem kapásból három alkalmazott került a rejtélyes felfüggesztési ügybe közvetlenül a Spanyol Nagydíj előtt: a sportigazgató Massimo Rivola mellett a csapat logisztikai menedzsere és szakácsa is. Más források szerint Rivolát nem csupán felfüggesztették, hanem menesztették is.



Hivatalos megerősítés és indoklás nem érkezett a csapat részéről, Maurizio Arrivabene csak annyit mondott, a sportigazgatónak egy hét szabadságra van szüksége.  Felmerültek olyan pletykák is, hogy a szakember csapatot válthat, és a McLarenhez – ahol Fernando Alonsóval dolgozhat újra – vagy az Audihoz érkezhet, habár utóbbi gyár azóta lényegében cáfolta az F1-es pletykákat.

A Ferrarival szoros kapcsolatot ápoló olasz újságíró, Leo Turrini azonban megerősítette, a 43 éves Rivola újból dolgozik, és a monte-carlói versenyhétvégén is jelen van. „Boldog vagyok, hogy a probléma megoldódott” – írta Turrini. „Sok szerencsét kívánok Massimónak. És üdvözletem küldöm azoknak, akiknek határtalan a fantáziájuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: