DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Montezemolo nem kritizálja többet a Ferrarit

A vállalat korábbi elnöke jó néhányszor odaszúrt már korábbi munkáltatójának, most azonban megígérte, háttérbe húzódik. Az ok profán: beleunt a reakciókba, amelyeket véleményéért kapott.

A 67 éves Luca di Montezemolo több mint két évtizeden keresztül vezette a Ferrarit, tavaly szeptemberben távozott onnan a csapat sikertelensége miatt. Azóta, ha okot talált rá, oda-odaszúrt korábbi munkaadójának, például amikor arról beszélt, nem csupán az új vezetőséget kell dicsérni az idei sikerek miatt, hanem a korábbi főnökök is köszönetet érdemelnek.

Elkerülhetetlen, hogy egyesek úgy vélekednek, Montezemolónak talán savanyú a szőlő, az olasz ezért döntött úgy, inkább visszavonulót fúj. „Már beleuntam ebbe az egészbe” – idézi Montezemolo szavait az Ansa hírügynökség. „Most már csak annyit tudok mondani: Forza Ferrari!”



Montezemolo a közelmúltban Fernando Alonsóról is beszélt, szerinte a kétszeres bajnok letörtté és mogorvává vált a Ferrarinál töltött utolsó időszakában, megbontotta a csapaton belüli egyensúlyt, így elkerülhetetlenné vált, hogy lecseréljék. Sokan azonban továbbra is úgy gondolkodnak, hogy Alonso nagyot hibázott, mikor elhagyta az olasz együttest.

A korábbi F1-es versenyző, Emilio de Villota – a tragikusan elhunyt Maria de Villota apja – szerint „a helyzet frusztráló a spanyol rajongóknak”, de azoknak sincs igazuk, akik Alonsót továbbra is a Ferrarinál látnák. „Az emberek azt mondják, jobban tette volna, ha marad. De ez nem lett volna megoldás, hiszen láthatjuk, hogy Vettel továbbra is csak harmadik. Kikerülhetetlen kockázat volt, amit Fernando vállalt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: