DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 21. szombat
F1

Susie Wolff 2016-ban a Lotushoz kerülhet?

Német lapértesülések szerint az enstone-i F1-es csapat akár versenyzői ülést is adhat jövőre Susie Wolffnak, akivel kapcsolatban egyértelművé vált, hogy a Williamsnél ezt nem kaphatja meg...

Azzal, hogy amikor felmerült, hogy Valtteri Bottasnak esetleg ki kell hagynia a Malajziai Nagydíjat, a Williams leszögezte, hogy Susie Wolff nem fogja helyettesíteni a finn versenyzőt, világossá lett, hogy nincs esély arra, hogy a skót versenyzőnő a grove-iak színeiben debütáljon a Formula-1-ben – amit csak megerősített az, hogy szerződtették Adrian Sutilt a tartalékversenyzői pozícióba.

Ezzel végképp kiderült, hogy a Williams zsákutcát jelent Wolff számára, aki továbbra is arról álmodik, hogy Lella Lombardi után a második nő legyen, aki állandó résztvevője lehet majd a száguldó cirkusznak. Úgy tűnik, hogy ha ez a célja, akkor váltania kell, amit a férje, Toto is megerősített: „Susie most válaszúton áll, mivel döntenie kell, hogy az F1 kispadján marad, vagy valami mást akar csinálni.”

susie_barc



A „valami más” a német SpeedWeek szerint esetlegesen a Lotus versenyzői ülése lehet, mivel állítólag Enstone-ban felismerték, milyen marketinglehetőség és vonzerő rejlene abban, ha egy nőt ültetnének egyik autójukba – akinek ráadásul a sebessége is megvan, ami a jelenleg fejlesztőpilótaként náluk lévő Carmen Jordáról nem mondható el alsóbb kategóriás eremdényei alapján.

Ennek ellenére igen valószínűtlennek tűnik ez a megoldás, hiszen ez vagy Romain Grosjean, vagy Pastor Maldonado távozását jelentené. A franciának úgy tűnik, hogy nincs hova mennie, jövőre legalábbis semmiképp, a csapatnak pedig oka nem lenne elküldeni őt – Maldonadót pedig a komoly anyagi támogatás hosszú évekig Enstone-ban tarthatja még, erősebb csapathoz viszont aligha kerülhet a pénzével...

Persze, soha ne mondd, hogy soha...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: