DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ferrari: Botrány a színfalak mögött

Feltehetőleg valami súlyos eset zajlik a kulisszák mögött a maranellói F1-es csapatnál, hiszen legalább két embert felfüggesztettek, a sportigazgatót pedig olasz források szerint ki is rúgták az istállótól.

Valami történhetett a Ferrarinál, ám egyelőre még pontosan nem tudni, hogy mi... Az idény egyik kulcsfontosságú versenye, az európai szezon kezdetét jelentő Spanyol Nagydíj előtt felfüggesztették a Scuderia sportigazgatóját, Massimo Rivolát. Az olasz Repubblica beszámolója szerint a Ferrarinál előbb csak arról beszéltek, hogy Rivola egy hétre szabadságra ment, ezt követően viszont már személyes problémákról szóltak a hírek, míg a lap ma már arról számolt be, hogy felfüggesztették.

rivola_ferrari



Az ügyet igazán az teszi rejtélyessé, hogy nem ő az egyetlen, akivel ez történt a Spanyol Nagydíj előtti napokban, hanem két másik alkalmazott is erre a sorsra jutott, csakhogy e három személy három teljesen eltérő területen dolgozik: a sportigazgató mellett a logisztikai menedzsert és a szakácsot. Nehéz elképzelni, hogy három egymástól független ügy miatt került volna sor erre, de egyelőre azt is, hogy milyen eset vezethetett hármuk felfüggesztéséhez... Valószínűleg személyes jellegű történet lehet a háttérben, mivel az aligha feltételezhető, hogy valamilyen közös szakmai probléma támadt volna velük.

A Ferrari sajtóosztálya egyelőre nem kívánta kommentálni az értesüléseket, azaz bizonyosan nem alaptalanok, hiszen azt száz százalékra vehetjük, hogy ebben az esetben cáfolat érkezett volna a részükről. Más források közben már arról szólnak, hogy a Vettelhez egyébként igen közel álló Rivolát nem csupán felfüggesztette, hanem menesztette a Ferrari.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: