DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Korea miatt nem indul Alonso Le Mans-ban?

Előző évben sok szó esett arról, hogy a spanyol F1-es világbajnok részt vesz a Le Mans-i 24 óráson: egy finn és spanyol lap állt elő a teóriákkal, miért hiúsult ez meg.

A 2015-ös Le Mans-i 24 órás különlegessége lesz, hogy egy aktív Formula-1-es versenyzőt is fellelhetünk az LMP1-es mezőnyben, Nico Hülkenberget, aki a Porschéval társul a legendás verseny erejére. Az előző év végén erősen rebesgették, hogy egy még nagyobb név is szerepelhet a résztvevők között, Fernando Alonso.

A finn Ilta Sanomat és spanyol Marca lapok kész tényként közlik, hogy Alonso is szerződéssel rendelkezett a Porschéval, McLarennel aláírt új kontraktusában azonban szerepel egy záradék, amely felülírja ezt. A wokingi csapat eredetileg hajlott volna arra, hogy engedje Alonsót, Mark Webber novemberi, Interlagosban elszenvedett hatalmas bukása után azonban úgy döntöttek, biztonsági okok miatt eltiltják új pilótájukat a részvételtől.

Mark Webber tavalyi balesete

A Marca lap is arról írt, hogy a McLaren időközben változtatta meg álláspontját, méghozzá akkor, amikor decemberben megjelent a 2015-ös szezon előzetes versenynaptára. Ebben szerepelt a Koreai Nagydíj is, melyről már tudjuk, hogy valójában csak formalitásként került be. Május 3-i időzítése, amely egybeesik a WEC spái 6 órásával (ez lett volna Alonso felkészülési versenye, Hülkenberg is részt vesz rajta), azonban elég volt arra, hogy keresztülhúzza a spanyol számításait.

„Minden kőbe volt vésve, egészen a különös hivatalos naptár december 3-i kiadásáig. Alonso ezt a FOM manővereként tekintette, akik akadályt – bár fiktívet – állítottak fel az egyre jobban érdeklődő F1-es versenyzők előtt” – írta a Marca.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: