DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Ezért nem kapunk hírt Michael Schumacherről

Valószínűleg kevés az autósport világával kapcsolatos kérdés van, mely több embert érdekelne jelenleg, mint az, hogy milyen ütemben halad az F1 hétszeres bajnokának felépülése. Nem sokat tudunk.

Michael Schumacher 2013 végi síbalesete óta megszokhattuk, hogy igen kevés hivatalos információ lát napvilágot a német versenyző állapotából kapcsolatban, sőt az utóbbi időben nem hivatalos pletykákat sem igen hallunk arról, hogy halad a hétszeres világbajnok legenda felépülése. Az olasz Autosprint úgy tudja, ez mindenekelőtt azért van így, mert Sabine Kehm menedzser mindent megtesz a teljes hírzárlat elérése érdekében.

„Különösen meglepő a nagy csend a német és a svájci médiában, hiszen nekik közvetlen forrásaik vannak. Ennek a magyarázata a menedzser, Sabine Kehm viselkedésében keresendő, aki szisztematikusan küldözgeti ki a perrel fenyegető leveleket minden esetben, amikor egy újság akár csak a legcsekélyebb információt is közzéteszi az állapotáról. Az otthoni kezelést végző orvosi személyzettel pedig egy sor nagyon szigorú titoktartási szerződést írattak alá” – olvasható az olasz lapban.

schumacher_2006



A másik, a közelmúltban súlyos fejsérülést szenvedő versenyző, Jules Bianchi családja viszont egészen másként kezeli a hasonló helyzetet – annak ellenére is, hogy az ő esetükben sajnos szinte egyáltalán nincs miről beszámolni. A tavaly Suzukában életveszélyesen megsérülő, s immár több mint fél éve kómában fekvő versenyző édesapja így indokolta nemrég, hogy miért döntött úgy, hogy újra és újra közli a sajtóval, milyen állapotban van fia.

„Azon emberek iránti tiszteletből tettem így, akik napról napra szép, érzelemmel és bátorítással teli üzeneteket küldenek. Elképesztően nagy motivációt jelent, hogy gondolnak rá, hogy imádkoznak érte, és biztos vagyok benne, hogy Jules is hallja őket. Ma ismét szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, és elmondani nekik, hogy akár jó, akár rossz híreink lesznek, közölni fogjuk velük azokat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: