DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Csapattársát szólta le Stevens a Twitteren

A Manor brit versenyzője egy olyan üzenetet osztott meg, amely meglehetősen sértő F1-es csapattársára, Roberto Merhire nézve. A tweetet hamar törölte, de az online világban semmi sem tűnik el nyomtalanul.

A GMM hírügynökség egy spanyol napilapra hivatkozva számolt be az esetről – Merhi hazájának sajtóorgánuma „csúnya” jelzővel illette Will Stevens Twitter-bejegyzését. „Igazán jó versenytempónk volt ma. Az autóban is jó volt az érzet, és igazán erős tempót sikerült felvennem. Újra megnyertem a mi kis versenyünket” – írta a Bahreini Nagydíj után a 23 éves versenyző a közösségi oldalon.

Ebben önmagában persze még semmi bántó nincsen: Stevens azonban a #44seconds (azaz 44 másodperc) hashtaggel illusztrálta mondandóját, utalva a valóban nagy különbségre. Az üzenetet Merhi elsősorban spanyol szurkolói kifogásolták, Stevens pedig hamar eltüntette azt oldaláról.



Habár az essexi pilóta bejegyzése valóban nem volt túl sportszerű, az tény és való, hogy a Manoron belül egyértelműen felé billen a mérleg nyelve. Habár Roberto Merhinek jutott Malajziában a dicsőség, hogy a csapat első idei versenyét teljesíthette – Stevens nem tudott elrajtolni –, az utóbbi két versenyhétvégén mind az időmérők, mind a futamok Stevens fölényét hozták, nem is kis különbséggel. Míg a bahreini versenyen 44 másodperccel ért célba kollégája előtt, az időmérőn 1,009 másodpercet adott spanyol kollégájának.

A kontraszt azért is furcsa, mert tavaly mindketten a Formula Renault 3.5 szériában versenyeztek, ahol Stevens már harmadik szezonját teljesítette, és lett hatodik, Merhi viszont első nekifutásra a bajnokság bronzérmes pozíciójáig jutott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: