DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 17. hétfő
F1

WSR és F1: Merhi egész évben együtt csinálná

Bár nem tudja, hogy még mennyi adatik meg a számára a Manor istállónál, Roberto Merhi arra készül, hogy végigcsinálja a szezont – s ezzel párhuzamosan bajnok legyen a WSR-ben is.

A spanyol Roberto Merhi továbbra sem tudja, hogy még mennyi ideig tarthatja meg helyét az F1 legkisebb csapatánál, a Manornál, bár az biztató lehet a számára, hogy a múlt héten Graeme Lowdon csapatvezető nyilatkozatában a jelenlegi páros megtartásáról beszélt. Will Stevensszel ellentétben Merhi azonban nem a teljes szezonra kapott szerződést, csak az idény „első versenyeire” – a pontos szám ismeretlen.

A spanyol Kínában az Autosportnak nyilatkozva elárulta, hogy továbbra is teljes bizonytalanságban kénytelen versenyezni: „Nem tudom, hány futamot teljesíthetek még, jelenleg versenyről versenyre dolgozom” – mondta a spanyol, aki az F1 mellett a WSR-ben is szerepel a Pons színeiben, akikkel idén nem is lehet más célja, mint a bajnoki cím. Merhi azt azonban leszögezte, hogy nem is kérdéses, hogy melyik feladata a fontosabb:

stevens_merhi



„A célom, hogy teljes szezont fussak a Formula-1-ben, ez a legfontosabb. Arra lenne szükségem, hogy elég nagy előnnyel vezessek a WSR-ben, s ebben az esetben talán ott is nyerni tudnék és a Formula-1-ben is szerepelhetnék egyszerre” – utalt Merhi arra a hétvégére, amikor az F1 Monzába, a WSR pedig Silverstone-ba látogat, s utóbbit mindenképp ki kell hagynia, ha a Manor megtartja őt.

Ezen kívül még egy helyen ütközik a két versenynaptár, ám ez elvileg nem jelent Merhi számára megoldhatatlan feladatot(legfeljebb igen szokatlant), hiszen májusban ugyanazon a hétvégén szerepel Monacóban az F1 és a WSR.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: