DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 20. hétfő
F1

Minardi: Monza maga a Formula-1

Németország kiesését követően az olasz F1-es futam jövőjéért is egyre többen aggódnak – Gian Carlo Minardi szerint a kormány beavatkozására is szükség lehet Monza megmentéséhez.

Az elmúlt időszakban sokan reagáltak arra a nem túl szívderítő fejleményre, hogy hosszú évtizedek után először idén nem rendeznek nagydíjat Németországban. Ebbe a sorba állt be most az egykori csapatfőnök, Gian Carlo Minardi, aki elmondása szerint komolyan aggódik a tradicionális helyszínek kiesése miatt: „Olyan pályákról beszélünk, melyek a motorsport csúcsát képező országok egyikéhez tartoznak, mégsem rendeznek futamot. Ezen el kell gondolkodnunk.”

Ráadásul Németország után Olaszország is kieshet a naptárból, hiszen Monza szerződése hamarosan szintén lejár majd, s egyelőre úgy tűnik, hogy nincs meg a folytatáshoz szükséges anyagi háttér. Minardi úgy véli, hogy az olasz kormánynak be kellene segítenie, hiszen arra is gondolnia kell, milyen pozitív hatással van egy nagydíjrendezés:

„Egy-egy esemény emberek százmillióit éri el a médián keresztül, ehhez csak az olimpia és egyes világbajnokságok foghatóak. A Formula-1-nek valós gazdasági értéke van, épp ezért kellene ugyanúgy kezelni, mint az úszó- vagy a labdarúgó-világbajnokságot, vagy épp az Olimpiai Játékokat” – mondta Minardi, akinek konkrét ötletei is vannak:

monza_1



„Ne feledjük el, hogy Olaszországnak a világon egyedülálló kulturális öröksége van, amit mindenki irigyel. A Formula-1-et a turistákat vonzó mágnesként kellene alkalmaznunk, üdülési csomagokat kellene kidolgozni a verseny előtti és utáni programokkal, a nagy utazási irodákkal együttműködésben. A helyszín ráadásul könnyedén megközelíthető repülővel és nagy sebességű vonatokkal is” – mondta Minardi.

Azonban talán semmi nem olyan fontos, mint az interjú utolsó mondata: „Monza Silvestone-nal és Monte-Carlóval együtt maga a Formula-1.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: