DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Barrichello: Schumi egyik címe nekem járna

A brazil ex-F1-es egy hazájában adott nyilatkozatával vonta magára a világ figyelmét: azt állítja, Michael Schumachernek hatszoros világbajnoknak kellene lennie, az egyik cím ugyanis őt illeti.

Michael Schumacher a Formula-1 legsikeresebb versenyzője: hét évben nyerte meg a világbajnoki címet, ezek közül ötször a Ferrarival, 2000 és 2004 között folyamatosan. Az említett szezonokban a brazil Rubens Barrichello volt csapattársa, akinek teljesítménye messze elmaradt a németétől. A 42 éves pilóta most megkérdőjelezte az egyik elsőség jogosságát.

„Schumacher hét bajnoki címéből egynek az enyémnek kellene lennie” – kezdett erőteljesen a hazai Bandeirantes televízióban, majd a 2002-es Osztrák Nagydíjat elevenítette fel, ahol csapatutasítás miatt kellett lemondani a győzelemről. „Nem állt szándékomban elengedni őt. De aztán olyan információt kaptam a Ferraritól, amely gondolkodásra késztetett. Ezért elemeltem a lábam a gázról.”



Abban az idényben Barrichello második lett a bajnokságban, Schumacher azonban épp pályafutása legfölényesebb bajnoki címét szerezte meg majdnem kétszer annyi ponttal, ezért is meglepő, hogy a brazil épp a 2002-es diadal jogosságát kérdőjelezi meg.

Barrichello azóta kapott hideget-meleget, sokan a Formula-1 örök másodhegedűsének tartják, ő azonban nem foglalkozik ezekkel a kritikákkal. „Nem érdekelnek. De amikor a családomról beszélnek, az zavar engem.” A ferraris évek alatt 9 versenyt nyerő pilóta jelenleg a Stock Car Brasil túraautós sorozatban szerepel, ahol 2014-ben ért csúcsra. „Azt csinálom, amit szeretek. És élvezem, hogy megmutathatom Brazíliának, jó versenyző vagyok.”

#

Egyedi külsővel és ajándékokkal is elérhető mostantól a Száguldás és Cirkusz 2014-2015. Az évösszefoglaló-beharangozó könyvet megvásárlóknak Monster Energy csomagot küldünk és egy nyereményjátékban is részt vesznek. További részletek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: