DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 30. hétfő
F1

Stevens: Lehet, hogy nem lesz meg a 107 %

A Manor versenyzője bizakodó a visszatérő F1-es csapattal kapcsolatban, de felkészül minden lehetőségre: azzal is számolni kell, hogy nem sikerül kvalifikálniuk a futamra.

A Manor nagy bravúrt hajtott végre azzal, hogy az elárverezés torkából visszatáncolva eljutott a 2015-ös szezon első versenyére – két fiatal versenyzővel, Will Stevensszel és Roberto Merhivel –, ettől függetlenül azonban nem szabad elfelejteni, hogy mérföldekkel le vannak maradva a többiektől. A tél folyamán nulla tesztkilométert teljesítettek, autójuk pedig a 2014-es masina, amelyet csak épp annyira szabtak át, hogy megfeleljen az idei szabályoknak. Mindeközben, mint a tesztek megmutatták, a többi csapat jelentősen gyorsult az előző évhez képest – még az is lehetséges, hogy nem sikerül a futamon való rajthoz szükséges szintidőt megfutni,  amely a Q3-as legjobb kör 107 %-a.



„Őszintén szólva erre nehéz válaszolni. Eddig még nem voltunk a pályán, az új gumik pedig biztosan szerepet játszottak abban a tempóban, amit mindenki mutatott az előszezon során, mert a gumik biztosan gyorsabbak, mint tavaly. Sok ember beszél erről, de nem fogjuk megtudni, amíg nem jutunk pályára” – mondta Stevens.

„Van egy kis elmaradásunk az autó tavalyi tempójához képest a 107 % felé, ezért minden attól függ, az elöl levők mennyit léptek előre” – magyarázta a pályafutása második nagydíjára készülő versenyző. Az első a tavalyi szezonzáró volt a Caterham színeiben. „Menni fogunk, és a tőlünk telhető legjobb munkát végezni. Hogy az autó 107 %-on belül vagy kívül lesz, azt nem tudom.”

Ennek ellenére a 23 éves versenyző bízik benne, hogy a csapat sikerrel jár. „Eddig minden egészen gördülékenyen halad. Nincsen őrült sietség, minden jó helyen van, készen állunk az első szabadedzésre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: