DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

2020-ig szezonnyitó marad Ausztrália

Melbourne legújabb szerződése tartalmazza, hogy a verseny az F1-es szezon első fordulója marad, valamint azt is a kontraktusba írták, hogy nem fognak éjszakai futamot rendezni.

Az Albert Park, ahol egy héten belül felharsannak a Formula-1-es motorok, 1996 óta a versenynaptár része, két alkalmat leszámítva pedig mindig a szezonnyitó verseny pozícióját foglalta el. A pálya tavaly nyáron hosszabbította meg szerződését 2020-ig, most pedig az ausztrál Fairfax Media egy olyan részletet is nyilvánosságra hozott, amelyet eddig nem ismertünk: a szerződés alapján ezekben az években a nagydíj a naptár első helyén marad.



Andrew Westacott, a nagydíj promóterének vezetője hivatalosan is megerősítette a hírt. „Van egy záradékunk arról, hogy mi rendezhetjük a szezon első versenyét” – mondta. Korábban pletykák szóltak arról, hogy Melbourne a szezon egy későbbi részében kaphatna helyet.

Idén, akárcsak tavaly Szingapúr és Abu Dhabi mellett Bahrein is éjjeli futamot rendez, és rendszeresen felmerülnek a hírek, hogy még többen beállhatnak a sorba. Ausztrália azonban nem híve ennek a divatnak, épp ellenkezőleg, azt biztosították a szerződésben, hogy ne kelljen villanyfényes futamot tartaniuk.

„A szerződés különböző jogi szavakkal köti ki, hogy Melbourne az első verseny legyen, és hogy nappali futam legyen. Az egyezségben szerepel, hogy nem használhatunk mesterséges fényt, tehát nem fogunk éjszakai versenyt tartani” – tette hozzá Westacott. Melbourne, Ausztrália legnagyobb városa már gőzerőkkel készíti elő a március 15-én elrajtoló nagydíjat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: