DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Ecclestone nem érti az Alonso-balesetet

„Megmagyarázhatatlan”-nak nevezte, ami a spanyol versenyzővel történt. Megszólalt Gary Hartstein is, a korábbi F1-es orvos, aki Michael Schumacher balesete után rendszeresen közzétette meglátását.

„Meglepett engem, ami Barcelonában történt” – kezdte Bernie Ecclestone a DPA hírügynökségnek adott nyilatkozatában, Fernando Alonso február 22-i balesetére utalva, amelynek következtében a spanyol kihagyja a szezonnyitó nagydíjat. „Teljesen megmagyarázhatatlan, még számára is. Fernandót meglepte, ami vele történt.”

Az eset után az FIA is vizsgálódik, többen pedig a McLarent kritizálják, amely véleményük szerint bizonyos részleteket el akar hallgatni. Egy meg nem nevezett csapatfőnök például arról beszélt, ha az ő versenyzőivel történt volna hasonló, az adatokat megosztaná a többi csapattal. „A McLaren nem akar beszélni erről, így mi nem tehetünk sokat. Ez valójában egy sportszakmai kérdés. Talán olyan dolog, amit az FIA-nak szükséges kivizsgálni” – mondta a 84 esztendős üzletember.



Megszólalt Gary Hartstein is, aki F1 korábbi hivatalos orvosa, aki annak idején Michael Schumacher balesete kapcsán rendszeresen írt saját szakmai – általában lesújtó – véleményéről. Arról beszélt, az eset sokkal gyanúsabbá válna, ha Alonsónak ki kellene hagynia a Maláj Nagydíjat is, amelyen a tervek szerint vissza fog térni.

„Sok fejvakarást okozna, az biztos. Nagyon szokatlan lenne, annyira, hogy mondaniuk kellene valamit. De egyelőre az agyrázkódás tűnik a legvalószínűbbnek, és mindent megmagyaráz, amit jelenleg tudunk” – nyilatkozott az orvos a BBC-nek.

Eközben egyre vadabb pletykák keringenek a bulvársajtóban, tegnap arról a nem hivatalos hírről számoltunk be, hogy a spanyol ébredése után azt gondolta, 1995-öt írunk, ma egy másik újság azt a találgatást szellőztette meg, mely szerint Alonso talán vissza sem fog térni a Formula-1-be.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: