DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Határtalan optimizmus a Ferrarinál

A maranellói F1-es istálló továbbra is ellenállhatatlan: épp annyit nyújtanak Barcelonában is, amennyit kell, és úgy érzik a gárdánál, hogy végre maguk mögött hagyták az elmúlt évek sikertelenségét.

Jerezben a leggyorsabbak voltak, és összességében a barcelonai gyakorlás első napján is a legjobbnak bizonyultak, hiszen Kimi Raikkönen a keményebb keverékű Pirelliken futotta legjobb idejét, mely a második helyre volt elegendő. Tempóját Daniel Ricciardo is dicsérte csütörtök este, és amikor megtudta, hogy az opciós abroncsokon is lassabb volt a finnél, igencsak elcsodálkozott.

Az olasz Autosprintnek adott nyilatkozatában Raikkönen elmondta, hogy nagyon jól érzi most magát a csapatnál. „Nagyszerű légkör uralkodik nálunk, az emberek motiváltak és boldogak, de ahogyan már korábban is említettem, ez még csak a kezdet és rengeteg munka van előttünk. Az mindenképpen jó kiindulópont, hogy nagyszerű csapat vagyunk.”



A lap szerint nem csak Raikkönen összteljesítménye volt a legjobb csütörtökön, hanem a sebessége is, így az adatok szerint a négyes és ötös kanyar közötti szakaszon, valamint a célegyenesben – a hónap elején a Jégember Jerezben még elmaradt a mercedeses autók tempójától.

Csapatfőnöke, a Barcelonába csütörtök délután megérkező Maurizio Arrivabene is bizakodásának adott hangot az Omnicorse hasábjain. „Nem akarunk meglepetést – túl korai megítélni, de a csapat az élen van. Ez fontos, hogy a csapatban nyugalom uralkodjon, és mindenki motivált legyen – erre van szükség a nagy dolgok eléréséhez.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: