DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Még nem gondol a győzelemre Grosjean

A francia pilóta, akárcsak a Lotus istálló, természetesen nyerne, a tavalyi rémes F1-es szezon után azonban úgy vélik, jobb óvatosnak lenni, és nem túl magasra helyezni a mércét.

2013-as sikereik – futamgyőzelem és negyedik hely a konstruktőrök között – után hidegzuhanyként érte a Lotust tavalyi eredménytelensége, két versenyzőjük, Romain Grosjean és Pastor Maldonado mindössze 10 pontot ért el, a bajnokságban egyedül a Saubert, Marussiát és Caterhamet előzték meg. 2015-ben a versenyzők maradnak, az E23-at azonban a Mercedes motorja hajtja majd. Az istálló ismét a korábbi sikereket veszi célba, de tudják, a feltámadáshoz idő szükséges.

„Remélem, hogy ismét egy jó időszakba kerülünk vissza” –mondta Grosjean a francia Auto Hebdo lapnak. „És megmutathatom, mire vagyok képes 2015-ben, 2016-ban pedig egy győztes autóm lesz.”



Véleményével egybevág a csapatfőnök-tulajdonos, Gerard Lopez meglátása is. „Két évvel ezelőtt egy győzelmet és 13 dobogót szereztünk. Egy szinten voltunk a Red Bull-lal, a Mercedes és Ferrari ellen pedig a konstruktőri legjobb háromba kerülésért harcoltunk. A McLarent, Force Indiát és Williamst legyőztük. Egy ilyen nehéz szezon után azonban, azt hiszem, bölcsebb dolog nem felvágni.”

„Maradjunk óvatosak, alázatosak a megélt nehézségek fényében, és óvakodjunk attól, hogy megnyomjuk az ismétlés gombot. Először is, dolgozzunk keményen, hogy felzárkózzunk és visszatérhessünk 2013-as formánkhoz. Csak ezután beszélhetünk a nagyobb célokról. Szerezzük vissza először a jogos sebességünk, és azután értékeljük újra a célkitűzéseket” –állította fel a prioritást a csapatvezető.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: