DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Bourdais: Vergne nem volt kutyaütő!

Az F1-ből 2009 közepén kiebrudalt francia megvédte honfitársát, és kiáll amellett, hogy Vergne előtt számtalan lehetőség áll még, hogy megmutassa tehetségét - de saját helyzetére is visszaemlékezett.

Nem véletlen Bourdais véleménye, ugyanis tudja, milyen kegyvesztettnek lenni a Toro Rossónál: őt 2009 nyarán dobta a faenzai kiscsapat Jaime Alguersuari kedvéért. Vergne pedig jogosan érzi rosszul magát, hiszen hiába a hároméves tapasztalata, a gárda inkább két újoncra bízta 2015-ös hadjáratát – ilyen egyébként még nem volt a csapat történetében.

Noha Vergne immár a Ferrari alkalmazásában áll tesztpilótaként és Formula-E futamain is részt vesz, jövője bizonytalan, és nem sok esély van rá, hogy viszontláthatjuk a Forma-1-es mezőnyben. „Úgy gondolom, hogy Jean többször is ígéretesen teljesített, de a Toro Rosso olyan csapat, mely inkább a fiatal pilóták nevelése mellett tette le a voksát” – mondta Bourdais a Crash.net-nek.



„Jean eredményei alapján megérdemelte volna, hogy újabb lehetőséget kapjon, de néha a te szájízed szerint alakulnak a dolgok, máskor pedig nem. Biztos vagyok benne, hogy lehetőséget kap még a bizonyításra, akár az IndyCarban is” – tette hozzá.

Bourdais saját helyzetét is szóba hozta, és úgy vélekedett, hogy nehezen dolgozta fel, amikor annak idején kitették a szűrét. „Igazságtalanul bántak velem? Nem, viszont az egyetlen rossz dolog az volt, ahogy kezelték a helyzetet. Az egész nem működött rendesen, és a legegyszerűbb az volt, hogy kirúgtak engem” – mondta a tavaly Torontóban első IndyCar-győzelmét szerző 35 éves pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: