DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

A McLaren tudja, hogy bele kell húznia

Az „apró” F1-es autó jerezi teljesítményével elégedettek csapaton belül, a Mercedes azonban már az első nap folyamán rájuk ijesztett – árulta el Eric Boullier versenyigazgató.

A Hondával szövetségre lépő nagy múltú csapat sikeresnek aligha nevezhető tesztet teljesített Jerezben: mindössze 79 kört tettek meg, idők tekintetében pedig Fernando Alonso és Jenson Button a mezőny legvégén zárt. Természetesen szenvedésüket be lehet tudni annak, hogy az új autó és erőforrás kombinációját most próbálták ki először – azt azonban ők is tudják, hogy a következő két teszten már többet kell felmutatniuk, ha a szezont értékelhető eredményekkel akarják nyitni.

„Az új elképzeléssel és motorpartnerrel nyilvánvalóan minél kevesebbet vagyunk a pályán, annál nehezebb lesz felzárkózni. Vagy mondjuk úgy, annál később fogunk tudni versenyezni” – mondta a wokingi istálló versenyigazgatója, Eric Boullier a Press Association hírügynökségnek. „Minden alkalommal, valahányszor nem sikerül elérnünk a célunkat megtett táv vagy fejlesztés terén, hátrébb kell tolnunk az időpontot, amikor 100 %-ot leszünk képesek kihozni az autóból.”



Ennek ellenére Boullier is elégedetten beszélt Jerez eredményeiről, az MP4-30 tervezéséről pedig egyenesen ódákat zengett. „Más is láthatja, hogy az autó hátulja egészen csodálatos. A határt kitoltuk a hűtés terén is, ami azt jelenti, hogy a forróbb motorokhoz kisebb hűtők járnak. Ennek eredménye egy apróbb autó, egy olyan, ami egészen extrémen kicsi. Ezért volt megkönnyebbülés, hogy a múlt héten nem adódtak hűtési problémák. Ez a veszély mindig fennáll, ha szélsőséges utat választasz.”

Az egyetlen fejlemény, aminek nem örült, a Mercedes szereplése volt. A riválisok 516 kört teljesítettek a pályán. „Ami igazán megrémisztett, az volt, hogy már az első napon bokszkiállásokat gyakoroltak! Az önbizalmuk nagyon magas szinten van. Amilyen előnyük volt 2014-ben, nem hiszem, hogy szét fognak esni. Egyedül azt lehet várni, vagy inkább remélni, hogy mindenki le tudja faragni a különbséget” – latolgatott esélyeket a francia szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: