DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A tesztpilóta győzelmet sem vár a Ferraritól

Láthatóan javultak, az F1-es favorit azonban továbbra is a Mercedes marad, igazi meglepetés lenne egy Ferrari-futamgyőzelem. A Scuderia kötelékének legrutinosabb tagja latolgatott esélyeket.

A Ferrari tesztcsapatához két olyan fiatal versenyző csatlakozott, akik tavaly még a pályán erősítették a mezőnyt: a tartalékpilóta szerepébe Esteban Gutierrez érkezett, míg Jean-Eric Vergne területe a szimulátorban való fejlesztés lesz. Velük ellentétben az istállónak hosszú évek óta tagja egy harmadik tesztelő, Marc Gene, habár ő várhatóan jóval kevesebb részt fog kivenni a munkából, mint két társa, akik célja visszakerülni a rajtrácsra – ezt jól bizonyítja, hogy tesztfeladatai mellett a Nissan LMP1-es versenyzője is lesz.



A 40 esztendős Gene, aki F1-es versenyen utoljára 2004-ben vett részt, véleményt alkotott a Ferrari jerezi teszteredményeiről: az istálló és a motorpartner Sauber is villogott köridők tekintetében, a pletykák alapján erőforrásuk 40-80 lóerővel gyarapodott. A tesztpilóta szerint azonban rajongóik idén sem számíthatnak a világ megváltására, még egy futamgyőzelmet is nehezen elérhetőnek érez.

„Nem a versenyek megnyerésére számítunk ettől az évtől. Az egy igencsak kellemes meglepetés lenne. Az autónk jobb, és ez is volt a cél. A favorit azonban a Mercedes” –nyilatkozta a spanyol Marca napilapnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: