DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

A McLaren közzétette barcelonai tesztfelállását

A wokingi alakulat nem zárta meggyőzően 2015 első kollektív tesztjét Jerezben, így Barcelonában mindenképp a javulás a cél - nemrég közzétették, pilótáik milyen felállásban köröznek majd a katalán F1-es pályán.

Óriási várakozás előzte meg a McLaren-Honda fellépését az év első gyakorlásán: a 23 év után ismét a japánok motorjait használó csapat azonban több fronton is csalódást okozott rajongóinak: először a szolid festés miatt zúgolódtak a legtöbben, aztán a hangsúly áttevődött a tempóra – ezért ma már sokan kiegyeznének azzal, ha a jelenlegi fényezés mellett jobb köridőket produkálna az istálló.



Fernando Alonso és Jenson Button sem volt elragadtatva a teszttől: a spanyol legjobb ideje 15, a brité hét másodperccel maradt el Kimi Raikkönen etalonjától, és a wokingi alakulat a megtett körök tekintetében is utolsó helyen végzett 79-cel. Azonban ha eszünkbe jut a Renault tavalyi szenvedése, talán nem kell annyira elcsüggednie a McLarenért szorítóknak.

Az évad második tesztjére már Barcelonában kerül sor, a csapat pedig megnevezte, melyik nap melyik pilótája próbálgathatja az MP4-30-ast. Ennek értelmében Button február 19-én és 20-án, míg Alonso az utolsó két napon, 21-én és 22-én viheti pályára az autót – reményeik szerint sokkal több időt töltve a volán mögött, mint Jerezben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: