DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Két éven belül itt a Katari Nagydíj?

Ezt állítja az arab állam motorsport-szövetségének elnöke, aki szerint rövidesen aláírhatják szerződésüket. Még választást is kínálnak az F1-nek, egy épített és egy utcai pálya is befutó lehet.

Korábban beszámoltunk már róla, hogy 2016-ban egy újabb közel-keleti verseny érkezhet a Katari Nagydíj formájában, amelyet a 2022-es futball-vb helyszínén, Lusailban tartanának egy utcai pályán. A közeli Bahreinnek azonban beleszólási joga van abba, hány versenyt rendezzenek a régióban, ők pedig nem rajongtak az ötletért. Jelenleg mégis úgy tűnik, a katariaknak sikerült egészen közel kerülniük vágyuk megvalósulásához.



„Közel vagyunk hozzá, hogy aláírjuk a szerződéseket a Formula-1-es verseny megszervezéséről” – mondta az AFP hírügynökségnek Nasser bin Khalifa al-Attiyah, a Katari Motorsport Szövetség elnöke, aki egyben az FIA alelnöke is. „Minden szükséges lépést megtettünk, most már csak néhány részlet van hátra a hivatalos aláírásig.”

Al-Attiyah hozzátette, a verseny 2016-ban vagy 2017-ben valósulhat meg, és kitért arra, hogy két lehetőséget is tudnak ajánlani versenyhelyszínként, közöttük azonban már nem szerepelt a lusaili utcai pálya. Az egyik opció ugyanezen település épített pályája, ahol MotoGP és Superbike versenyeket rendeznek, a másik egy utcai aszfaltcsík a fővárosban, Dohában.

Katar dollármilliárdokat nem sajnálva halmozza a világversenyeket: az említett motoros sorozatokon kívül idén már a WTCC szezonzáróját is Lusailban fogják megrendezni. A labdarúgó-vb mellett a 2019-es atlétikai világbajnokság rendezési jogát is megkapták, többen azt várják, következő céljuk a nyári olimpia megpályázása lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: